Полилеи и пендели

Осветлението е ключов елемент от обзавеждането на всяко домашно или бизнес помещение. За съжаление, то често се пренебрегва, избира се бързо и необмислено, което може да попречи на постигането на идеална атмосфера.

Разгледай нашата селекция, избери и купи онлайн осветителни тела за таван - полилеи и пендели, подходящи за помещения в различни интериорни стилове.

Видове лампи за таван

Лампите за таван са задължителна част от всеки дом. Това най-често са основите осветителни тела в помещенията, а в много от случаите са и единствените. Обикновено са разположени в центъра на тавана, като формата, дизайнът и размерът им зависят от големината, интериора и предназначението на стаята.

Най-популярните видове са:

Пендели

Пенделите са висящи осветителни тела, окачени на шнур, метален прът или верига. Използват се главно за целево осветление над трапезни маси, кухненски острови, барове, холни гарнитури. Голямото разнообразие от форми, дизайни и размери позволява да изберете най-подходящия модел за всяко помещение спрямо неговия стил.

Полилеи

Несъмнено полилеите са едни от най-разпространените осветителни тела за таван в интериора, осигуряващи максимално количество светлина.

Полилеите с кристали са едни от най-изисканите и луксозни осветителни тела, подходящи за дом в класически, модерен или аристократичен стил. Характерната им конструкция е един централен елемент с няколко разклонения, върху които са монтирани светлинни източници.

Полилеите в кухнята често се превръщат в красив акцент, ако са добре подбрани. При избора на полилей за хол може да откриете голямо разнообразие от размери, дизайни, стилове и материали, създаващи усещане за стил и комфорт.

Кратки съвети

  • Тъй като осветителните тела за таван са основните светлинни източници в помещенията, необходимо е да изчислите обема на стаите и общата стойност на лумените правилно, за да прецените нужния брои и вида им.
  • В зависимост от големината на стаята, може да монтирате един или повече полилеи на тавана.
  • Вземете предвид предназначението на стаята, за да прецените силата на светлината. В зони като кухня, трапезария и всекидневна ще е необходима повече и по-ярка светлина, докато спалнята, детската и коридора не се нуждаят от твърде силно осветяване.
  • Съчетавайте стилово полилеите и пенделите с другите източници на светлина в помещението.