Лампиони

Промоция на лампиони в периода 16.9. – 30.9.2023г.!

Разгледай нашата селекция, избери и купи лампиони за хол, спалня или коридор!

Защо трябва да имате лампион у дома?

Правилно подбраното осветление създава неповторима атмосфера във всяко помещение. За да постигнете обаче стил и функционалност едновременно, е желателно освен основно осветление, да включите и допълнително такова, което да подчертае определени детайли или да повиши комфорта, осветявайки важни за ежедневните ви дейности зони.

Един от вариантите за тази цел е да използвате осветителни тела за под. Те се изпълняват ролята най-вече на акцентно и целево осветление, добавят дълбочина в пространството, акцентират вниманието върху желани интериорни елементи като аксесоари, мебели, декорации.

Най-разпространените подови лампи са лампионите. Използват се както с практична, така и с декоративна цел. Най-често се разполагат в ъгъла на стаята или в близост до стена и осигуряват допълнително осветление на къта за почивка, четене, работа.

Чрез подови осветителни тела може да се промени визуално пространството. По-ниските лампиони ще направят така, че помещението да изглежда по-високо и обратното – високите визуално ще направят стаята по-ниска.

Тези осветителни тела лесно могат да се превърнат и в интериорен акцент, благодарение на голямото разнообразие от модели с атрактивен дизайн, подходящ за всеки стил и вкус.

Едно от най-важните качества на модерните лампиони е това, че са преносими. Лесно могат да бъдат поставени навсякъде у дома и местени при нужда. Състоят се от стабилна основа и висока стойка, на върха на която е монтиран абажур и светлинен източник. Абажурът може да има различна форма, от която зависи посоката на светлината и обемът на осветяваното пространство. Дизайнът им варира в наистина широки граници - модели във формата на фенери, скулптури, кълба и всякакви други форми. Светлинният източник може да е един или повече.

Лампионите могат да се използват за зониране на пространството в дневната, спалнята или други помещения у дома. С тяхна помощ можете да обособите различни кътчета и да допълните основното осветление. Обстановката в стаята ще стане по-уютна и романтична, благодарение на деликатната им светлина и красив дизайн.

За разлика от стенните осветителни тела, подовите не се нуждаят от монтиране и се запазва целостта на стените. Няма нужда и от специална мебел, върху която да бъдат поставени, както при настолните лампи.

Когато избирате лампиони е важно да знаете, че височината им трябва да бъде приблизително два пъти по-голяма от височината на интериорния елемент, около който ще бъдат поставени. Моделите с чупеща се стойка предлагат допълнителни възможности за насочване на светлината и са подходящи за акцентиране върху определен елемент.