50 Невероятни идеи за малка кухня (съвети и снимки)

Свежа малка кухня

Всяка домакиня си мечтае за просторна, голяма и удобна кухня, в която да твори най-вкусните гозби за своето семейство и приятели. Понякога, обаче, колкото и да ни се иска, не можем да отделим толкова голяма площ за тази цел, а залагаме просто на кухненски бокс.

Не се чувствайте ощетени за това, че имате малка кухня. Ако вложите повече креативност в обзавеждането, гарантирано ще получите добър резултат.

За да стимулираме въображението ви, сме подготвили колекция от идеи за малка кухня.

Обикновено кухните с ограничена площ са разположени или на една стена, или на ъгъл, за да се спести и съответно използва максимално пространството. Има няколко основни детайла, с които трябва да се съобразим, когато обзавеждаме малка кухня.

Може би тук е моментът да напомним, че за да извлечете максимален визуален простор в малката площ, е добре да тонирате в бяло или друг блед нюанс.

Съдържанието продължава след галерията

Важен момент в интериорния дизайн на малките кухни е разположението на обзавеждането. Трябва прецизно да съобразите как да поставите електроуредите и шкафовете си, така че едновременно да ви бъде удобно и да изглежда добре подредено и балансирано.

Помислете предварително къде ще разположите хладилника. Той трябва да е или в началото, или в края на кухненското обзавеждане, тъй като най-често е по-висок от останалите уреди.


 

От магазина: Обзавеждане за кухня


 

Осигурете си повече място за складиране като разположите и горен ред шкафове над мивката. Използвайте максимално пространството чак до тавана. Сложете по-рядко ползваните посуда нависоко, а когато са ви необходими ще ги достигнете с помощта на малка домакинска стълба.

Премерете внимателно всички необходими уреди като печка, съдомиялна, пералня и т.н и ги подредете в непосредствена близост един до друг. Хубаво е съдомиялната да е разположена до мивката, за да я зареждате лесно след като сте обляли съдовете с вода. Печката, котлоните и абсорбатора, традиционно, е добре да са подредени точно едно над друго.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Кухня в традиционен стил от различни краища на света

Една от практичните идеи за малка кухня е част от приборите и посудата да са закачени на стената. Това улеснява домакинята и спестява допълнително пространство в чекмеджетата и шкафовете за съхранение.

Използвайте всяка останала празна ниша, дори и вертикалните. Там можете да подредите бутилки вино или други провизии за домакинството.

Съдържанието продължава след галерията

В днешно време има много варианти за съхранение на подправки. Една от любимите ни идеи за малки кухни са магнитните бурканчета, които се закрепят отлично за корпуса на абсорбатора. Ползват се лесно, защото са на една ръка разстояние от котлона и фурната.

Ако намерите и достатъчно място за малка маса за хранене, да кажем за двама души, можете спокойно да се похвалите, че имате и трапезария.

Надяваме се, че нашите съвети и примери за малка кухня ще ви помогнат да преобразите своята собствена кухня по възможно най-добрия начин.

Онлайн магазин на GRANDecor