50 Невероятни идеи за малка кухня

Идеи за малка кухня

Всяка домакиня си мечтае за просторна, голяма и удобна кухня, в която да твори най-вкусните гозби за своето семейство и приятели. Най-често, обаче, колкото и да ни се иска, не можем да отделим голяма площ за тази цел и се налага да се задоволим с по-малка кухня или кухненски бокс.

Не се чувствайте ощетени за това, че кухнята ви е малка. Ако вложите повече креативност в обзавеждането, гарантирано ще получите добър резултат!

За да стимулираме въображението ви, в тази статия сме събрали чудесна колекция от идеи за малка кухня.

Обикновено кухните с ограничена площ са разположени или на една стена, или на ъгъл, за да се спести и съответно използва максимално пространството. Има няколко основни детайла, с които трябва да се съобразим, когато обзавеждаме малка кухня.

Може би тук е моментът да напомним, че за да извлечете максимален визуален простор в малката площ, е добре да тонирате в бяло или друг блед нюанс.

Съдържанието продължава след галерията

Важен момент в интериорния дизайн на малките кухни е разположението на обзавеждането. Трябва прецизно да съобразите как да поставите електроуредите и шкафовете си, така че едновременно да ви бъде удобно и да изглежда добре подредено и балансирано.

Помислете предварително къде ще разположите хладилника. Той трябва да е или в началото, или в края на кухненското обзавеждане, тъй като най-често е по-висок от останалите уреди.

Осигурете си повече място за складиране като разположите и горен ред шкафове над мивката. Използвайте максимално пространството чак до тавана. Сложете по-рядко ползваните посуда нависоко, а когато са ви необходими ще ги достигнете с помощта на малка домакинска стълба.

Премерете внимателно всички необходими уреди като печка, съдомиялна, пералня и т.н и ги подредете в непосредствена близост един до друг. Хубаво е съдомиялната да е разположена до мивката, за да я зареждате лесно след като сте обляли съдовете с вода. Печката, котлоните и абсорбатора, традиционно, е добре да са подредени точно едно над друго.


 

Гранитни мивки за кухня от GRANDecor


 

Една от практичните идеи за малка кухня е част от приборите и посудата да са закачени на стената. Това улеснява домакинята и спестява допълнително пространство в чекмеджетата и шкафовете за съхранение.

Използвайте всяка останала празна ниша, дори и вертикалните. Там можете да подредите бутилки вино или други провизии за домакинството.

Съдържанието продължава след галерията

В днешно време има много варианти за съхранение на подправки. Една от любимите ни идеи за малки кухни са магнитните бурканчета, които се закрепят отлично за корпуса на абсорбатора. Ползват се лесно, защото са на една ръка разстояние от котлона и фурната.

Ако намерите и достатъчно място за малка маса за хранене, да кажем за двама души, можете спокойно да се похвалите, че имате и трапезария.


 

Трапезни маси от GRANDecor


 

Надяваме се, че нашите съвети и примери за малка кухня ще ви помогнат да преобразите своята собствена кухня по възможно най-добрия начин.