През 2018 година кухнята е не просто място за готвене, а заедно с трапезарията се превръща в многофункционално помещение, подходящо за разговори, хранене, социални сбирки и тържества.

Тенденции в кухнята през 2018 година

Ярки цветове в кухнята

През 2018 година няма да сгрешите, ако заложите на смели ярки цветове. Силните, наситени тонове са предпочитани. Целта е да се определи ярък акцент в тази част на дома. Това, обаче не изключва контраста.

Тенденции в кухнята през 2018-използване на ярки цветове

Тенденции в кухнята през 2018-цветове

Около силните тонове трябва да употребите по-нежни, за да омекотите излъчването. Стилни комбинации са малиново червено и инокс и млечно тюркоазено със сив металик. Добре е да използвате полирани и лакирани плоскости. Гладките повърхности са предпочитани.

Декориране с осветителни тела в индустриален стил

Всяка кухня трябва да е добре осветена, за да се чувстват домакинята и гостите комфортно. Новите тенденции са свързани с индустриалния стил. За предпочитане са материали като неръждаема стомана, черна стомана, прозрачно стъкло, крушки в старовременен стил, мед, месинг, нитове и тел.

Тенденции в кухнята през 2018-осветление в индустриален стил

Тенденции в кухненята през 2018-използване на осветление в индустриален стил

Предпочитат се лампиони и полилеи спуснати на дълга връв от тавана. Добре е да падат ниско над острова или масата за хранене.

Ново предназначение на кухненския остров

Тази година на кухненския остров се гледа и от друга посока. Не само като помощен плот и място за съхранение на принадлежности, а чисто като дизайнерски декор. Търсят се уникална визия и стил. Ефектът може да се постигне, както с материала, от който е изработен, така и чрез формата и цвета му.

10 тенденции в кухненския дизайн през 2015

Можете сами да подберете стила и излъчването на острова, важно е да изглежда нестандартно.

Ефективно използване на пространствата

Максимално ефективното използване на пространствата е последен писък на модата. Шкафовете са превърнати в мини килери, където всичко може да бъде открито тук и сега. Зад вратичките са монтирани плъзгащи повърхности, в които лесно се подрежда всеки елемент от тенджера до подправка и прибори.

Тенденции в кухненята през 2018-оползотворяване на пространствата

Вече няма да се налага да се разхождате до килера, за да си вземете необходимия тиган или тава за готвене.

Тенденции в кухненята през 2018 година - оптимизиране на пространствата

Това наистина прави живота на домакинята по-лесен. С вертикалните ниши можете да достигнете до нещата си, дори и когато са поставени нависоко. Друго предимство е, че така се усвоява максимално пространството в кухнята.

Модерен гръб на кухнята

През 2018 година можете да заложите на едноцветен или пъстър фаянс за гръба на вашата кухня или стъклен гръб с принт. И в двата случая изборът на цветове, текстури и размери е голям.

10 тенденции в кухненския дизайн през 2015

Можете да изберете дребни малки плочици или едри оразмерени пана. Поддръжката също е лесна.

Използване на елементи от месинг и мед

Тази година водещ елемент в кухненската визия е месинга. Той преобразява помещението и придава елегантност и стил. Популярни са също и елементите с цвят мед.

Тенденции в кухнята през 2018 - елементи в брозн и мед

Висулки, топчета, дръжки, фасети и обков, посуда – всичко може да се изработи от месинг и мед.

Модерни технологии в кухнята

Текущите тенденции в кухнята се развиват около интелигентните технологии. Наблюдаваме всякакви модели на “умни електроуреди” като хладилници, печки и други.

Тенденции в кухнята през 2018-умни електроуреди


 

От магазина на GRANDecor: Модерни мивки за кухня


 

Онлайн магазин на GRANDecor