40 Идеи за кухнески барплот, който се използва и като трапезна маса

Всекидневна с барплот разделящ зоните

Имате по-малко жилище и се чудите как да направите пространството функционално и удобно? Разполагате с малка кухня или пък всекидневна, в която желаете да има простор, но и същевременно комфорт? Нека ви предложим няколко идеи за кухнески барплот, който се използва и като трапезна маса, вдъхновени от различни дизайнерски решения в модерния дом.


 

Столове за барплот от GRANDecor


 

Един от най-често предпочитаните варианти е барплотът да се използва като основен разделителен елемент между кухнята и хола в жилище с отворен план. Отлично решение е изграждането на продълговат или висок барплот, който да се използва за място за хранене или за приятна среща с приятели без да пречи на движението между двете зони.

Луксозен барплот от мрамор
Ако пък имате по-голяма всекидневна, спокойно може да направите по-дълъг плот с ниска височина в Г-образен вариант, който да бъде естествено продължение на кухнята. Така бихте могли да го ползвате освен като трапезна маса, и като място за приготвяне на храната, а защо не и работен кът през останалата част на деня.


 

Трапезни столове от GRANDecor


 

В случай че мястото позволява, възползвайте се от възможностите на П-образната кухня. Тук барплотът би могъл да е с различни нива във височина, като вграждането на мивка в по-ниската част и шкафове отдолу не би заемало много от пространството, но същевременно ще осигури нужната практичност.

40 Идеи за кухнески барплот, който се използва и като трапезна маса
При наличието на малка кухня ви предлагаме една интериорна идея, която ни е любима – разполагането на удобен барплот по дължината на стената под прозореца. Така бихте имали възможност да се любувате на сутрешната гледка към града, пиейки кафе, или да се отпуснете в края на деня с чаша вино на фона на вечерните светлини.

Модерна кухня в сиво с барплот до прозорецаНе забравяйте да декорирате барплота със зелени растения във вази или саксии, декоративни купи или етажерки. Поставете над него впечатляващи осветителни тела или висящ цветарник – така крайният резултат ще донесе удоволствие на вашето семейство и гости, а вкусната храна в приятна обстановка винаги води до незабравими емоции!