Неведнъж сме коментирали, че изборът на цветове в интериорния дизайн е основен фактор, определящ  крайната визия на проекта.  Светлите тонове несъмнено придават специфична свежест и отварят пространствата в по-малките жилища. В тази връзка избрахме да ви представим апартамент в София, разположен на 73 кв.м., моделиран от професионалната ръка на Антония Саранеделчева от Студио за интериорен дизайн „МОМИ“.

Основната жилищна площ е заета от хол, трапезария и кухня, обособени в общо пространство. Бледо резедаво, бяло и кремаво са трите основни нюанса, оформящи нежна и топла домашна атмосфера. Мебелите също са решени в светли нюанси, което контрастира отлично на малко по-тъмния под. Специфична особеност в тази част на жилището са вълнообразните завършващи елементи по шкафовете и масите, както и фините декоративни решетки под прозорците в хола и в част от кухненските шкафове.


 

Мека мебел от GRANDecor


 

Еднотипни геометрични форми са използвани в дизайна на щорите, килима, декоративните възглавници на меката мебел и кухненския гръб. Този синхрон придава подреден и завършен вид на помещението.

Следвайки общата концепция на дизайна в апартамента, спалните помещения са обзаведени нежно и романтично с подсилена доза женственост. Основните цветове са нюанси на розово, а обзавеждането е семпло, непретенциозно и най-вече практично. Пространствата са отворени, няма претрупване на мебели и декорации. Всеки акцент е заел своето място и изпълнява точно определена функция. Нощни лампи, малки картини и нежни пердета, щори и декоративни възглавници са съчетани в идентична гама и подходяща визия и форми. Точките са приоритет в детската стая, а флоралната орнаментика в спалнята. Белият цвят е балансиращият нюанс във всяка от стаите.

Детска стая в розово

Мокрото помещение е модерно обзаведено, като малката площ е компенсирана с идеалното усвояване на пространството. Основната част от банята е целенасочено бяла, а геометричните цветни акценти и тук са приложени в избора на част от стените и постелите по пода.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Функционални идеи за мокро помещение

Когато целта на собственика е ясно определена, добрите дизайнери лесно проектират визията на творческия си проект. Насладете се на нежността и красотата на това кокетно жилище. Със сигурност ще усетите въздействие!

Онлайн магазин на GRANDecor