За поредна година лидерът в определяне на актуалните цветови тенденции Pantone Color Institute определи кой ще бъде водещия цвят за 2020 година и това е класическото синьо под номер 19-4052. Специалистите в цветовете твърдят, че класическия син цвят е универсален фаворит благодарение на силата, стабилността и доверието, които внушава.

Цвят на годината за 2020Pantone определят цвета на годината на база това, което се случва в глобалната култура в определен момент и обосновават избора си с човешкото желание за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, когато прекрачим прага на нова ера.

Според изпълнителния директор на института за цветове, класическото синьо ни насърчава да погледнем отвъд очевидното, за да разширим мисленето си; предизвиква ни да мислим по-задълбочено, да увеличим нашата перспектива и да отворим потока на комуникация.

Цветът на 2020 година също така загатва за климатичната криза, пред която сме изправени и привлича вниманието към този наболял въпрос.

На родна земя българският производител на специализирани химикали и покрития Оргахим също избра синия цвят за водещ през 2020 година под името Синя Хармония.

Опитът показва, че модната, козметичната и мебелната индустрия са силно повлияни от избора на цвят на годината и очакваме да видим разнообразие от нюанси на синьото през новата година.

За да бъде и вашия дом в крак с модата, бихте могли да добавите няколко цветни акцента в класическо синьо, като кресло или канапе, табуретка, картина на стената, синя ваза или красив сервиз за кафе или чай в наситено син нюанс.


 

От магазина: Мебели в класическо синьо


 

Онлайн магазин на GRANDecor