Детската стая е не само помещение за живеене, а и място, където детето развива своята творческа страна.

Модерните жилища, които се строят през последното десетилетие, не винаги са толкова просторни, колкото бихме желали. Въпреки това, трябва да отредим достатъчно площ за детската стая!

Докато са малки момчетата и момичетата имат една основна потребност – да играят и да развиват въображението си. Ето защо им е необходима достатъчно голяма стая, в която да се обособят нужните зони и кътове за игра.

  1. Бъдете креативни

Креативни идеи за интериор в детска стая

Децата биха се радвали на всеки пъстър детайл, особено, ако им предоставя и удобство. Такива например са веселите възглавнички, разпръснати по пода, за да могат да сядат върху тях, дъската или платното за рисуване, знаменца и/или висящи лампички.

Съвсем нормално е в детската стая да цари известен хаос. Нека да има кошове и панери за по-дребните вещи, а по-големите могат и свободно да се търкалят наоколо, съветват експерти в сферата на интериорния дизайн.

Ако детето е достатъчно голямо, включете го активно в дейностите по създаването на интериора.

  1. Тапетите – един вълшебен свят

Тапет за детска стая "Морски свят"

Шарените детски тапети са добро решение. Те могат да пресъздават сцени от любимо филмче, да ги пренасят в космоса или да изобразяват сладки животинки. Въпрос на избор и на предпочитания. Тематичните декорации от този вид са полезни за малките, а и се превръщат в основен акцент, около който може да разположите всичко останало – леглото, зоната за игра, бюрото за учениците.

  1. Мини зоопарк

Детска стая с интериор като мини зоопарк

Детската стая може да се преобрази в мини зоопарк, където царуват вашите малки приключенци. Освен подходящи елементи, включени чрез рисунки по стените или фототапети, може да добавите люлка или хамак, палма, маймунки, лъвчета и жирафи като играчки. Чудесно допълнение са щайгите от естествен материали, които внасят усещане за природна атмосфера.

  1. Използвайте натурални материали

Използване на натурални материали при обзавеждане на детска стая

Използването на дърво, бамбук и ратан в това помещение е предпоставка за формирането на перфектна среда. Модната тенденция в обзавеждането за детската стая е именно такава. Подходящи са рециклираните дрехи и плетива, памучните материи, кошниците за плаж. Те ще имат задачата да събират книжките, куклите, количките и пъзелите на децата, а и са лесно достъпни.

  1. Закачливи и магически елементи

Забавни чаршафи за детска стая

В зависимост от цялостната концепция на детската стая, можете да се спрете на елементи като помпони, капан за сънища, цветни завеси и калъфки. Ако стените са по-семпли, то няколко красиви илюстрации или фотографии могат да се превърнат в ефектен център, който да вдъхновява ежедневно вашия малчуган.