Съвременната детска стая трябва да е стилна, уютна и функционална. Тя е място за учене, игра, сън и почивка и трябва да осигурява подходяща атмосфера за развитие на креативността на детето. Днес ще се опитаме да помогнем на тези от вас, които имат нужда от съвет и вдъхновение.

Идеи за модерни детски стаи

Особено актуален в последно време е сивият цвят. Той успокоява и създава хармонична обстановка в стаята. Освен това е чудесен фон за ярки и цветни акценти. В комбинация с бяло е отлично решение за обзавеждане за модерната детска стая.

Модерна детска стая в сиво и бяло


 

Детски легла от магазин GRANDecor


 

Сивите тонове отлично се съчетават и със синьо, жълто и оранжево и са подходящи за детска стая за момиче или момче.

Детска стая за момче или момиче в сиво

Чудесна детска стая, съчетаваща бледо синьо и светло дърво. Стилна комбинация, създаваща уют и елегантност. Студените сини нюанси успокояват и подобряват съня.

Детска стая в сиво и розово

Когато търсим идеи за модерни детски стаи, няма как да не споменем и успешната комбинация между тъмно синьо и бяло. С нейна помощ може да се постигне наистина забележителен интериор. Пример за това е тази ученическа стая с впечатляваща стена, имитираща звездно небе. Идеята е чудесна за деца, любители на космоса.

Детска стая за любители на космоса

Този уникален интериор е пример за детска стая за малчугани, запалени по джунглата и приключенията. Белите стени са се превърнали в перфектен фон за забележителни, тропически декори. Тъмносинята стена зад детското легло придава дълбочина на стаята, а животинските принтове създават закачливо настроение.

Детска стая като джунгла с животински принтове

Едно интересно и стилно решение, от което почитателите на Междузвездни войни, ще бъдат очаровани.

Детска стая с за любители на Междузвездни Войни

Елегантна и уютна детска стая за две момчета, изпълнена в нюанси на синия цвят.

Уютна стая в синьо за две момчета

Пример за семпла и елегантна момичешка детска стая, съчетаваща практично обзавеждане и красив декор в сиво и розово.

Семпла и елегантна момичещка стая в розово

Розовото определено е сред предпочитаните цветове когато става дума за интериора на детската стая. Затова ви предлагаме да разгледате това очарователно предложение в пепел от рози, сиво и бяло, което би зарадвало всяка малка госпожица.

Момичешка стая в розово и бяло

Впечатляващи са и нежните, бонбонени нюанси на розовото, с помощта, на които се постига романтичен, приказен интериор. Особено модерен е цвят фламинго, който е любим на много малки и пораснали принцеси.

Детска стая в бонбонено розово

Детска стая в бонбонено розово

Момичещка стая в розово с фламинго

Розовото е чудесен избор за детската стая, дори когато е използвано само като акцент, а не като основен цвят. Пример в тази очарователна стая, декорирана в розово и злато, която впечатлява със своя креативен дизайн и скандинавски полъх.

Очарователна детска стая, декорирана в розово и злато

Още един моден тренд в детското обзавеждане са леглата с конструкция на къща и палатките за игра.

Детска стая с палатка и конструкция на къща

Детска стая с конструкция на къща

Детска стая с конструкция на къща

Можете да купите онлайн детско легло във формата на дървена къщичка.

Нестандартна идея е легло, вградено в мебел или в ниша. С такава възможност у дома, обаче, може да се създаде приятно кътче, за четене или почивка, в което детето ще се чувства сигурно и уютно.

Детско легло вградено в ниша

Модерната детска стая, освен практична и красива е и място за игри. Така че люлка, висяща от тавана, стена за катерене, палатка-скривалище и всякакви други идеи за забава са добре дошли.

Детска стая с люлка, висяща от таван

Скандинавският стил определено има заслужено място при обзавеждането на съвременна детска стая. Естествени материали, неутрални цветове, светлина, простор и практичност – какво повече ѝ трябва на идеалната детска стая?

Детска стая в скандинавски стил

Смело и нестандартно решение е да заложите на черния цвят като основен в интериора, особено като става дума за детска стая. Добре е в такъв случай да използвате бял цвят за постигане на балансирана визия и за да избегнете мрачното излъчване на помещението. Черно и бяло е класическа и стилна комбинация, която никога не излиза от мода.

Детска стая в черно