Нарушаването на остарелите правила за декор винаги е добра идея, така че ако сте отбягвали златния цвят, защото смятате, че е твърде дръзко или се страхувате да смесвате различни видове метал в дома си, време е да помислите отново. Декорирането с метални акценти, особено ако са златни, е изключително модерно в момента, а и е много лесно да добавите щипка златен шик без да прекалявате.

От разкошни кранчета в банята до лесни декорации в стил “Направи си сам”, вижте кои са най-добрите начини да добавите златен цвят към интериора във всяка стая.

#1. “Реновирайте” своята баня

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Златни тръби под мивката в банята

Имате стара баня с открити тръби? Blogger Lovely Indeed ни показва колко далеч можем да стигнем с дизайна на нашата баня само с помощта на малко спрей за боядисване. Преобразяването на тази баня е фантастично – от ретро мивката до златното огледало. Изберете боя, която е подходяща за метал, и трансформирайте грозните открити тръби само за един следобед.

#2. Блестяща етажерка

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Метална етажерка боядисана в златен цвят

Тази етажерка изглежда луксозно, но струва много по-малко, от колкото предполагате. Тя е още един пример за вълшебните свойства на златната боя. Вече знаете как да преобразите всяка метална етажерка в красиво произведение на изкуството.

#3. Акцентирайте върху вашите снимки

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Рамка за снимка в златен цвят

Любимата ви сватбена снимка заслужава рамка, която сякаш е излязла от приказките. Потопете евтина рамка за картина в златна боя (можете да добавите и малко златен брокат за допълнителен блясък) и ще получите прекрасна стилна рамка.

#4. Дръзки златни акценти в интериора на спалнята

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Златен полилей в спалнята

Полилеят във вашата спалня е един от най-важните елементи на добре декорираното и уютно кътче за почивка. Към спалните, които се отличават с по-дързък, но стилен интериор, спада и тази спалня в черно и златно. Ако мислите, че подобен златен полилей е прекалено ярък за вас, то винаги можете да го боядисате със златна боя в друг тон, по свой избор.

#5. Придайте блясък на вашата бар количка

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Помощна бар количка в златен цвят

В наши дни все повече модерни домове разполагат с атрактивни бар колички. Съществуват всякакви видове бар колички, но няма как да не се впечатлим от тази ослепителна златна количка, реновирана от Sand and Sisal. Можете да добавите и малко изкуствен мрамор (има прекрасни хартии за залепване, които чудесно наподобяват истински мрамор) и вашата бар количка ще изглежда като от престижен хотел в Манхатън.

#6. Златна нотка

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Декоративни акценти

Не сте готови да поставите у дома цели мебели в златисто? Добавете само някой декоративен акцент в златен цвят, като ваза с флорална аранжировка. Златният спрей може да ви е полезен и в този случай.

#7. Златни кранчета и смесител на мивката

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Златни кранчета и смесител на мивката в банъата

Ако никога не сте си помисляли да поставите златни кранчета в банята си, това ще промени вашето мнение. Тази зашеметяваща баня изглежда шикозно със златните си  акценти. Златните кранчета изглеждат страхотно в съчетание с почти всяка цветова схема.

#8. Средновековен шик

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Златно огледало със слънчеви лъчи

Интересен факт е, че слънчевите лъчи в дизайна на огледалата датират от Средновековието и френската аристокрация, но придобиват голяма популярност чак през средата на ХХ век. Смята се, че те датират от XV век, а може би и от по-рано, и са символи на Аполон – богът на слънцето. Това малко огледало е стилно и добавя доза характер на стената, над дивана или в коридора.

#9. Конзолна масичка със златен акцент

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Конзолна маса със златни крака

Преобразете вашата конзолна масичка като добавите нотка злато. Боядисайте всеки метален елемент (както се вижда в този стилен пример), за да модернизирате старата си мебел.

#10. Класическа помощна масичка

10 Начина да добавите златен цвят в интериора: Помощна масичка в златен цвят

Тази стъклена помощна масичка изглежда стилна и сдържана и може да бъде поставена на всякакви места. Тежката мраморна лампа и добре подбраните книги завършват цялостната визия и допълват усещането за чистота и стил.


 

Мебели и декорация със златен акцент от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor