6 факта за леглото, които със сигурност не сте чували

Чаршафи с принт шеврон

Според проучвания около една трета от живота на човек преминава в сън, което прави една значителна част от нашия живот, прекаран в леглото. Заради този факт си заслужава да научим някои интересни факти за леглото.

Модерна спалня

Колко е голямо леглото ви?

Не е ли прекрасно „да се изгубиш“ в огромно легло? Легло, в което да разполагаш с огромно пространство. Но може би не знаете какво означава наистина голямо легло. Най-голямото легло, записано в рекордите на Гинес, е по-дълго от 25 метра и над 15 метра широко. За такова легло ще ви трябва достатъчно голяма спалня, но поне вече няма да се тревожите да не пречите на партньора си, докато спите – всъщност да го намерите в това голямо легло си е цяло щастие!

Колко струва леглото ви?

Навярно си мислите, че сте платили прекалено много за леглото си (но имайте предвид, че инвестицията в него е едно от най-умните решения). Със сигурност не сте се охарчили колкото някои хора. Искате ли да научите колко струват най-скъпите легла? Ами, има легла с цени по-високи от 100 000 долара!

От колко време използваме водни легла?

Не се използват масово и поради това се считат за иновативни, но водните легла не са новост. Те са изобретени през 1800 година с цел да предпазват пациенти, лежали дълго на легло, от образуване на язви по кожата. Понеже са много удобни, леглата стават популярни и за масово производство. Освен, че не са новост, де факто са си абсолютна отживелица.

Революционният материал на астронавтите

Мемори пяната е революционен материал, разработен от НАСА за американските астронавти. Приложението й е било да предпазва астронавтите при излитане на космически кораби, адаптирайки се към формата на тялото им.

Днес обаче мемори пяната се използва и за създаването на ново поколение матраци – буквално отляти по тялото.

Колко време ви отнема да заспите?

Ако ви отнема дълго време да заспите, това означава, че матракът ви вече се е поизхабил и се нуждае от замяна. Десет-петнайсет минути да заспите е нормално време, ако то е повече, е време да се замислите за нов матрак. Проучвания показват, че хора, чувстващи се удобно в леглото си, не трябва да имат проблем да заспят за по-малко от 15 минути, затова повече време определено е знак, че се нуждаете от нов матрак.

Колко е тежък матракът ви?

Със сигурност е по-тежък от момента, в който сте го купили! Не искате да го чуеш, но теглото на матрака се увеличава след 10 години. Защо? Защото в него се акумулират прах, мъртви кожни клетки, акари и други. Звучи отвратително, нали? Това е причината да се налага смяна на матраците в определен период от време.

Чаршафи с принт шеврон

За щастие, Дормео има супер предложение за вас. Всички матраци Дормео ви дават високо качество на достъпна цена. Може да ги разгледате на официалния уеб сайт dormeo.bg, да поръчате на изплащане без оскъпяване с 0% лихва. Ако все още се чудите, не се колебайте – можете да проверите дали това е точно вашия матрак, като го тествате цели 30 дни! И това не е всичко – за да е пълен комфортът и защото сънят е ценен, получавате и до 15 години гаранция.

*Спонсорирано съдържание


 

Легла за спалня и детска стая от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor