Уют и топлина: Спални в кънтри стил

Уют и топлина или спални в кънтри стил

Спалнята е най-интимното място в дома. Това е пространството, което моделираме в любимия си стил. Там релаксираме, там се зареждаме, там споделяме съкровени мигове с партньора си.

Случвало ли ви се е да искате да се откъснете от ежедневието без особена претенциозност, да се потопите в уюта на спалнята си и да се завиете с меко и пухкаво одеяло? Именно тази идилия ще откриете в днешната статия. Представяме ви няколко чудесни идеи за спалня в кънтри стил.

Стаите с провансалското излъчване могат лесно да се постигнат, като се спазят няколко основни детайла. Изборът на мазилка, съчетанието на цветове, наличието на масивно дърво в обзавеждането, скосени тавани или подходящи гредореди, специфини акценти и естествени материи.

Да започнем с мазилките. За предпочитане са светли стени, грубо измазани или просто тухлена конструкция, решена в подходящия тон.

Високите легла с метална рамка и красива орнаментика са подходящи също както и масивните дървени мебели и скринове. Състарената визия е голямо предимство при избора на обзавеждане на спални в стил кънтри и прованс.

Високите дървени табли на гърба на креватите са особеност, присъща за подобен тип дизайн. Придават тежест и масивност в обстановката. Чергите и тъканите килими по пода допълват уюта и са неизменна част от визията на всяка кънтри спалня.

Наличието на дървени пейки, скринове и закачалки от масив са гаранция за успешния дизайн. Съчетани с памучни тъкани и покривала по мебелировката, изглеждат автентично и много уютно. Каренцата с бродерии или плетените фини покривки също са част от доброто проектиране.

Меките пастелни тонове са предимство за постигане на натурална и семпла атмосфера. Романтичните нотки можете да постигнете с поставянето на памучни завеси по прозорците или фееричен  балдахин над леглото си.

Грубостта в умерени дози също не е излишна. Уникалността на кънтри визията е именно в несъвършените повърхности и умерената небрежност.

Акцентирайте в пространството с плетени кошници и декоративни възглавнички. Ретро куфарите по пода биха били отлично решение за съхранение на вещите ви. Ползвайте свещници, книги и вази, за да допълните декорацията.

Вариантите за спални в кънтри стил са многообразни. Просто поставете акцент в стаята си и надграждайте около него. Успехът е гарантиран!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor