Разнообразие от идеи за модерни спални

Идеи за модерни спални

Има помещения в дома, в които властва интимността. Такова място безспорно е спалнята. Днес сме ви подготвили разнообразни идеи за модерни спални, които ще провокират вашето въображение.

На първо място, е важно с каква площ разполагаме. За да започнем обзавеждане за спалня трябва да се съобразим с пространството и да определим цветовете. Както неведнъж сме споменавали, малките площи се тонират в светли тонове, а по-големите, бихте могли да оцветите, както намерите за добре. Особено интересен дизайн на спалня е този, в който меки, нежни тонове са подчертани с акценти в ярко жълто или червено, например.

Тесните пространства биха могли визуално да се разширят с употребата на повече огледала. Някои ги предпочитат на тавана, а други ги поставят по вратичките на гардероба. При всички положения, в тясна спалня е добре да не претрупвате със завеси и тежки мебели. Акцентирайте нежно с малки порцеланови фигури в цветни мотиви, с лека постелка на пода или с нощна лампа на шкафчето.

Една добра идея за модерни спални е приглушеното осветление. То гарантира интимност, придава романтика в помещението и подчертава стила на стаята. За да имате пълен комфорт, можете да заложите на многостепенно осветление, което се коригира постепенно от ключа в стаята. Така, когато имате нужда от силна светлина ще си я гарантирате, а в по-интимни моменти ще си позволите да се наслаждавате на символично осветление.

Вече сме обсъждали, че спалнята е подходящото помещение, в което е добре да имате един основен елемент и около него да надграждате обзавеждането. Много подходящо за това е леглото. Изберете красива, стандартна или нетипична рамка за легло, поставете я на точното място и съобразете стилово и визуално останалите мебели с него. Това е най-лесният начин да постигнете баланс при подредбата.

Фототапети, ламперии и декоративни мотиви – това са приоми, които винаги могат да са ви от полза. Разгледайте галерията, която ще ви подскаже подходящите трикове за вашата спалня!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor