Луксозни спални в различни интериорни стилове

Красива луксозна спалня

Стилът на едно спално помещение се определя както от общата концепция в дома, така и от предпочитаните от собственика цветове и композиции.

Съвременната визия се постига най-често с наличието на строги тонове, изчистени линии, гланцирани повърхности и отворени площи. Мебелите с нестандартна форма, както и тези в ярки цветове са също често срещан акцент в модерните спални.

Модерна спалня с цветни акценти

Сивите, кремави и бежови тонове биха подхождали на дом, обзведен в традиционен стил. Пейки с възглавници, кошове, драперии, камина с две кресла и помощна масичка пред нея също отиват на този тип интериор.

Средиземноморската и скандинавска визия се постигат с бяло, синьо, нежни пастелни нюанси и мебели от естествени материали, докато индустриалният стил изисква повече сиво, черно, графит и материали като метал, дърво и тухли.


 

От магазина: Мебели и декорация за спалня


 

Позицията на леглото в пространството е от голямо значение. Като основен елемент и съобразено с останалото обзавеждане и квадратурата, то може да се разположи както в центъра на стаята, така и в близост до прозорците или плътно до стената, за да отвори допълнителна площ.

Столчетата пред леглото, нощните шкафчета до стената и красивите големи лампиони са само малка част от детайлите, подсилващи уюта в една спалня.

Щори или пердета? Ако това е въпросът, съобразете със стилистиката. На старинните мебели им отиват тежки завеси, спуснати до земята, а модерното обзавеждане изглежда по-добре съчетано с непретенциозни едноцветни ролетни или вертикални щори.

Дали ще изберете черно-бели тапети, цветен акцент, ще заложите на балдахин над кревата или ще си сложите кристален полилей на тавана е въпрос на лично усещане. В крайна сметка важно е да постигнете уют, топлина и удобство в своето интимно помещение.

Онлайн магазин на GRANDecor