Как да създадем уют в спалнята

Идеи за спалнята: Как да създадем уют

Ако сте си поставили за цел да създадете приятна атмосфера и уют в спалнята, значи сте попаднали на правилното място. Днес ще ви предложим няколко лесни начина да преобразите вашето пространство в удобно и романтично кътче за релакс!

Съвети за създаване на уютна спалня

Правилен цвят

От бледо синьо до пастелно сиво, всеки тон ще бъде подходящ за обзавеждане на спалня. Важното е да заложите на светли тонове, за да създадете усещане за по-голямо пространство. Тъмните цветове затварят помещението и го правят да изглежда по-тясно.

Подходящa светлинa

Когато целта е създаване на нежна атмосфера и уют, трябва да се отдалечите максимално от каквото и да е ярко или силно осветление. Колкото по-мека и по-фина е светлината в спалнята, толкова по-добре. Това ще увеличи шансовете ви за спокоен сън и романтични нощи. Придържайте се към нежни и приглушени светлини като стенни лампи, лампи на нощните шкафчета, регулируемо осветление и свещи.

Избор на легло

Стилните легла също могат да бъдат удобни макар и понякога съвременните изчистени линии на една по-модерна мебел да не се сливат добре с представите за уютната визия. Вие можете да заложите на легло с мека тапицерия и пухкави възглавнички, за да си осигурите необходимия комфорт.

Подходящо спално бельо

Красивото спално бельо винаги е гарант за сполучливия дизайн на спалня. Търсете чаршафи от мека материя като сатениран памук или такива с плюшени или други меки декорации. Подберете ги в топли цветове, така че направо да ви се прииска да се вмъкнете под завивките.

Въздействие на текстурите

Кадифени табли, меки килими и олекотени пухкави завивки – всички те могат да се съчетаят добре, за да помогнат за създаването на интересна, стилна и уютна спалня. Просто си поиграйте с разнообразие от текстури, балансирайте ги добре и ще намерите правилното съчетание, което ще е истинска наслада за сетивата.

Аксесоари

От меки светлини на нощното шкафче до дълги феерични завеси, всеки аксесоар трябва да съвпада с характера на стаята. Постарайте се да ги подберете така, че да изразяват вашата душевност. Заложете на любими книги, сувенири от далечно пътешествие или ароматни свещи. Дори и изкуството по стените трябва да бъде в романтичен и релаксиращ стил.

Акценти

Всяка спалня трябва да има основен акцент. Около него се простира всичко останало. Изберете на какво да наблегнете – на кръглото легло, на нощните шкафчета, на кушетката или на кристалния полилей. Без съмнение от избора ще зависи цялото излъчване и подредба на стаята.

Правилна подредба

Уютната спалня не трябва да е претрупана. Необходимо е ежедневно да я привеждаме в ред и да поставяме всяко нещо на правилното място, за да избегнем хаоса. Старайте се да е добре подредена, красиво оформена и нежно осветена. Това е начина да си гарантирате уют в спалнята.


 

Обзавеждане за спалня от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor