Изискани и нежни спални с балдахин

Изискани и нежни спални с балдахин

Спалнята е специално място у дома. Тя трябва да бъде пристан за нашите емоции, чувства и страсти. Ето защо е добре, проектирайки помещението, да изпълним всяко свое желание и да се постараем в детайли.

Днес ще зарадваме тези от вас, които си представят своите спални с балдахин. Представяме ви колекция с един елегантен и романтичен поглед, предоставен ни от дизайнерите Willetts Design and Associates, San Giorgio Hotel, Echelon Custom Homes, AFK Furniture, Giusti Portos, Fabrizia Frezza Architecture, Jamie Scott Interiors, Heintzman Sanborn, Jackye Lanham, Tommy Bahama Home/Lexington Home Brands.

Има много и различни варианти за спални с балдахин. Обикновено визията се определя от стила в помещението. Не по-малко важни са материалите на леглото и цветовете, използвани в интериорния дизайн.

Ако съдим по стила, в по-луксозните типове обзавеждане можем да употребим балдахини в по-плътни материи, да подсилим орнаментиката, за да постигнем по-категорична визия.

Дървените легла обикновено изискват конструкция с четири масивни колони, на които висят красиви завеси. По-олекотените легла си подхождат с тръбни модули и леки, феерични балдахини.

Има няколко варианта за поставяне на балдахин в спалнята. Единият начин е да окачим завесите по продължението на правоъгълна рамка с основи, представляващи четири успоредни колони. Друго решение е тюлът да се спуска от конструкция, вградена в стената. Има и вариант, основата на балдахина да виси над леглото от тавана на стаята. Всяко решение има своите предимства, затова е въпрос на личен избор как и с какво ще проектираме спални с балдахин.

Типовете платна си имат своите особености. Могат да се изработят леки и нежни – от тюл, коприна или от памук или друга, по-плътна материя.

Дърворезбите и обковите също са елемент в избора на варианти за поставяне на балдахин над леглото в спалнята. Има значително семпли, но и доста масивни конструкции, които са еднакво практични. Допълнителните украшения и декорации се напасват спрямо стила и обстановката в стаята.

Когато си избирате платната е добре да съобразите един основен фактор, а именно светлината. Ако изберете плътни завеси, ще се лишите от възможността да почувствате естествената топлина на слънчевите лъчи. От друга страна, ако целите уединение, по-правилният избор за вас са плътните материи.

Всеки има своето виждане за нещата, а ние само се опитваме да подпомогнем перфектния ви избор. Разгледайте галерията ни с красиви предложения!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor