Красиви идеи за спалня в азиатски стил

Идеи за спалня в азиатски стил

Ако искате да промените външния вид на вашата спалня, а се колебаете как точно да го направите, с радост ви предлагаме да се докоснете до духа на Азия.

Спалня в азиатски стил е гаранция за семпла, елегантна визия, категоричен стил и красота. Изглежда изискано и комфортно.

За да постигнете азиатски дизайн на спалня е необходимо да се комбинират добре няколко елемента. Една от най-важните характеристики са чистите и ясни цветове. Друг важен детайл са дървените мебели, лакирани със силен гланц, които създават впечатлението за лукс. Декорите от камъни и бамбук са другата характерна особеност. Тези елементи правят азиатския стил в обзавеждане за спалня силно разпознаваем.

Леглата в спалня в азиатски стил е добре да се поставят ниско, близо до пода. Характерна особеност е те да са покрити с едноцветно шалте и възглавници с азиатски елементи. Рамката за предпочитане е дървена, масивна и с богата орнаментика.

Характерна особеност са паната в помещението. В един случай те се окачват на тавана, като представляват малки дървени квадрати с мек нюанс на цвят във вътрешността. Други ги предпочитат под формата на декоративни стени в помещението.

Тъмно кафяво и черно, бежово и кремаво са предпочитаните тонове в азиатския стил. Плътно червеният и силният оранжев цвят са често използвани за акценти в дизайна.

Бамбукови клони, каменни елементи и порцеланови фигури допълват характера на азиатския интериор. Витражите с рисувана растителност или птици е друга особеност на този изтънчен стил. Плъзгащите врати и пана са може да се каже задължителен аксесоар.

Ако искате да придадете същинската азиатска линия в спалнята си, не забравяйте да използвате солидно количество бамбук. Облицовайте тавана или част от стените. Окачете ролетни щори от този материал за да постигнете оптимален резултат.

Разгледайте нашите предложения за спалня в азиатски стил!

източник