Впечатляващи спални с мансардни прозорци

Впечатляващи спални с мансардни прозорци

Независимо от начина на живот, от стила у дома, от мястото и разположението на пространството, винаги има място за повече естествена светлина в личната ни спалня. Просто няма по-добър начин да внесем топлина и свежест в стаята и душите си.

Уютна спалня можем да обзаведем, както в класическо жилище, така и в гаража или в нов мансарден апартамент и то точно под скосените тавани. Днес ще обърнем внимание на спални с мансардни прозорци като ви покажем няколко чудесни примера.

При дизайн на спалня, както и в повечето помещения в жилището е важно да подсигурим наличието на достатъчно количество светлина. След това идва влиянието на тонове, стил и обзавеждане. В зависимост от формата на тавана има различни варианти за разположението на капандурите на прозорците.

Ако таванът е скосен и от двете страни и има триъгълна форма е добра идея прозорците да се разположат срещуположно и от двете страни. Така ще увеличим притока на естествена светлина. В зависимост от ъгъла на скоса и ако разположим спалнята в средата на помещението, ще имаме привилегията да виждаме и нощното небе от леглото си.

Някои мансардни прозорци са разположени централно на тавана, без особен наклон. Добре е да заложим на големи прозорци, за да пръснем светлината в по-голяма част от стаята. Предвид липсата на скос, това ще е малко по-сложна задача.

В много от случаите тези мансардни стаи имат прозорци в ниската си част, в близост до пода. А в други и високо над главите ни. Този вариант е доста интересен и със сигурност ефикасен, що се отнася до навлизането на слънчеви лъчи.

Комбинацията на капандури с разнотипни полилеи и луни и пана е също вариант за предпочитане в скосени пространства.

Формата на покрива в голяма степен определя и оформлението на спалнята,  а така същои местоположението на мебелите, декоративните акценти и цялата атмосфера. Сами ще се уверите от снимките в галерията ни.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor