fbpx

Политика за поверителност

Тази политика за поверителност урежда начина, по който ние, Грандекор ООД, събираме и използваме информация от Вас, чрез уебсайта www.GRANDecor.bg. Тя има за цел да представи по ясен и разбираем начин следното:

  • Какви лични данни събираме и обработваме за Вас като потребител на наши услуги или когато ползвате нашия уебсайт
  • Как използваме Вашите лични данни
  • Как и колко дълго съхраняваме Вашите лични данни
  • На кого разкриваме Ваши лични данни
  • Какви са Вашите права като субект на лични данни и как можете да ги упражните

Кои сме ние

Грандекор ООД е търговско дружество, регистрирано в Tърговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 202898745, със седалище и адрес на управление: гр.Варна, ул.Капитан Райчо Николов 40, телефон за контакт 0896 72 77 16, имейл адрес: contact@grandecor.bg, уебсайт: www.GRANDecor.bg

Какви данни събираме за Вас и как ги събираме и използваме

Лична идентификационна информация (лични данни)
Включва данни, които се използват за да бъдете разпознат. Такива данни са: имена, имейл, адрес, телефонен номер, IP-адрес, банкова сметка.

Ние събираме такава информация по различни начини, включително когато посещавате www.GRANDecor.bg, абонирате се за новини, пазарувате в нашия онлайн магазин www.GRANDecor.bg/магазин/, свързвате се с нас по телефон, онлайн чат, Фейсбук месинджър, вайбър, онлайн контакт формулят или посредством друг комуникационен канал.

Използваме тази информация, за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги, да съдействаме при попълване или промяна на данни по поръчки по Ваше искане, да изпълним договорни задължения по сключени с Вас писмени или електронни договори, да Ви информираме относно продукти или услуги, да Ви предоставим персонализирани промоционални оферти, да избираме най-подходящото съдържание, което да Ви бъде показано, при обработка на плащания.

Ние няма да използваме Вашите контакти, за да рекламираме продукти или услуги на трети страни.

Грандекор ООД e регистриран aдминистратор на лични данни в Комисията за защита на личните данни под номер 429702.

Не е позволено непълнолетни лица да предоставят лични данни в електронния магазин без разрешението на своите родители или настойници.

Нелична идентификационна информация
Включва технически данни като: вид на устройството, което използвате, име на браузъра, операционна система, Вашата локация, доставчик на интернет услуги и други.

Ние събираме такава информация, когато взаимодействате с уебсайта www.GRANDecor.bg и разглеждате неговото съдържание.

Използваме нелична идентификационна информация за изготвяне на анализи с цел подобряване качеството на предлаганите от нас услуги. Неличната идентификационна информация е анонимна и по никакъв начин не се свързва с Вас.

Споделяне на лични данни и подизпълнители

Грандекор ООД не споделя, продава или по друг начин разпространява Вашите лични данни, освен ако това не се налага с цел изпълнение на поети ангажименти по договор между Вас и Грандекор ООД, ако не сте дали изрично съгласие за това или ако законът не го изисква.

С цел изпълнение на ангажименти по договорни и/или поддоговорни отношения с Вас, ние можем да споделяме Ваши лични данни с наши партньори, изпълнители и подизпълнители.

Грандекор ООД използва за доставки куриерските услуги на Еконт и Спиди.
Можете да се запознаете с техните условия на поверителност съответно тук и тук.

При обработване на Вашите лични данни във връзка с Ваше доброволно абониране за новини, промоции или реклами от нас, ние може да ги споделим с наш подизпълнител, Mailchimp. Можете да прочетете политиката за поверителност на Mailchimp тук.

Когато се свързвате с нас посредством нашата електронна форма на страницата ни за контакти, ние може да споделим Ваши лични данни с наш подизпълнител, Rock Lobster, LLC. Можете да прочетете политиката за поверителност на Rock Lobster, LLC тук.

Когато се свързвате с нас посредством онлайн чата ни, достъпен само през нашия онлайн магазин, ние може да споделим Ваши лични данни с наш подизпълнител, tawk.to inc. Можете да прочетете политиката за поверителност на tawk.to inc. тук.

За нашата сигурност се грижи Wordfence. Ние може да споделим Ваши нелични или лични данни с Wordfence. Можете да прочетете тяхната политика за поверителност тук.

В други случаи, личните Ви данни може да бъдат предоставени на доверени счетоводители, юридически и други съветници, във връзка със счетоводната отчетност на дейността ни, правното ни обслужване и упражняване на законовите ни права във връзка с договорните ни отношения с Вас.

Всички трети страни, на които предоставяме Ваши лични данни, са внимателно подбрани и са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на лични данни, спазвайки изискванията на законодателството.

Срок на съхранение на лични данни

В зависимост от основанието, на което Грандекор ООД обработва Вашите лични данни, срокът на тяхното съхранение е различен. Ние съхраняваме лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.

При определяне на срока за съхранение на Вашите лични данни, ние вземаме под внимание и сроковете, в които може да има необходимост да ги съхраняваме, за да изпълним законовите си задължения (например за да отговорим на рекламация, да защитим правата си в случай на предявяване на иск или за да изпълним законово задължение за съхранение на счетоводна информация за нуждите на данъчен контрол).

Когато Ваши лични данни се съдържат в счетоводни документи на хартиен или технически носител, който може да бъде изискан от Грандекор ООД на законово основание за нуждите на данъчния контрол, срокът за съхранение на тези лични данни ще бъде 5 години.

Ваши лични данни, предоставени във връзка с ползвана от Вас услуга на Грандекор ООД, се съхраняват за срок, за който Вие можете да предявите рекламация или друга претенция към нас и ние можем да упражним правото си на защита.

Ваши лични данни, предоставени чрез контактнa формa, се съхраняват за срок от 6 месеца с цел облекчаване на последваща комуникация с Вас, ако не е налице или не възникне основание за прилагане на по-дълъг срок.

Когато сте дали съгласие да ползваме Ваши лични данни за маркетингови цели, ние съхраняваме и обработваме тези лични данни до оттегляне на Вашето съгласие.

Ако отпадне основанието, на което съхраняваме Вашите лични данни (напр. ако престанем да имаме основателен интерес от съхранението им, ако законоопределеният срок за съхраняването на личните Ви данни е изтекъл или ако оттеглите съгласието си да съхраняваме Вашите лични данни) ние ще ги изтрием завинаги по сигурен начин.

Изполване на “бисквитки” (browser cookies)

www.GRANDecor.bg използва “бисквитки” (browser cookies), за да подобри качеството и да персонализира предлаганите от нас услуги. Посещавайки този уебсайт, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Видове “бисквитки”:

  • Задължителни бисквитки
    Необходими са за коректната работа на уебсайта.
  • Аналитични бисквитки
    Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия уебсайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от уебсайта ни сте разгледали, дали сте посетили уебсайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни.
  • Функционални бисквитки
    Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на уебсайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете в онлайн чата и др.
  • Бисквитки за прецизно таргетиране
    Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия уебсайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Това са динамични бисквитки на Фейсбук (Facebook), Гугъл (Google) и др. В допълнение, повечето рекламни мрежи предлагат възможност да се отпишете от профилирано рекламиране. За повече информация, моля посетете http://www.aboutads.info/choices/ или https://youronlinechoices.eu/.

Ние не свързваме информацията от бисквитките с каквато и да било лична идентификационна информация предоставена от Вас.

Можете да научите повече за бисквитките тук.

Фейсбук пиксел

Ние използваме Фейсбук пиксел при кампании в социалната мрежа Фейсбук, когато искаме да показваме съдържание от нашите страници на потребители, които вече са ги харесали и знаем, че са били на нашия уебсайт www.GRANDecor.bg или онлайн магазина към него www.GRANDecor.bg/магазин/. Фейсбук поставя бисквитка във Вашия браузър и когато използвате социалната мрежа, ще бъдете идентифициран като част от феновете на нашите страници и ще можем да Ви показваме рекламни съобщения по време на пребиваването Ви в социалната мрежа.

Как защитаваме събраната информация

Ние се отнасяме сериозно към поверителността на Вашите лични данни и прилагаме всички необходими технически и организационни мерки за тяхната сигурност.

Когато взаимодействате с www.GRANDecor.bg, връзката между Вашия браузър и уебсайта е подсигурена посредством SSL сертификат. Информацията, която споделяте се съхранява на защитен сървър на СуперХостинг.БГ ООД. Тяхната политика за защита на личните данни можете да прочетете тук.

Моля, имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на Вашите данни, прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск Вашите лични данни да станат достъпни за неупълномощени трети страни.

Вашите права относно предоставените лични данни

Спазвайки българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни – GDPR) относно защита на личните данни, Вие можете да упражните следните права:

  • Да поискате информация за това дали обработваме Ваши лични данни и ако обработваме такива, на какво основание
  • Да поискате достъп до Вашите лични данни. Това Ви позволява да получите копие от притежаваните от нас Ваши лични данни и да проверите дали ги обработваме по установения по закон начин.
  • Да поискате коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като се свържете с нас чрез страницата ни за контакт.
  • Да поискате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката им, в определените от закона и Регламента случаи
  • Да поискате от нас да изтрием или премахнем Вашите лични данни, ако не съществува основателна причина за това да продължим да ги обработваме.
  • Да възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество
  • Да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ние ще ги предоставим в структуриран, подходящ за употреба, машинно четим формат.
  • Когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие, като се свържете с нас чрез страницата ни за контакт.

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни.

Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр.София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” №2
Данни за кореспонденция: гр.София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” №2
Телефон:02 915 3 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

Препратки към външни уебсайтове

На www.GRANDecor.bg можете да откриете препратки към външни уебсайтове, които служат за обогатяване на информацията, посочване на източник или водят към рекламно съдържание свързано с предлагани стоки и услуги от наши партньори и спонсори. Ние нямаме контрол върху съдържанието публикувано на други уебсайтове и не сме отговорни за прилаганите от тях практики. Външните уебсайтове имат собствени политики за поверителност и условия за ползване, с които можете да се запознаете.

Съдържание от външни уебсайтове

Някои страници на нашия уебсайт може да включват съдържание, което е част от чужди уебсайтове (видеа – YouTube, снимки, публикации от социални мрежи). Това съдържание взаимодейства с Вас по абсолютно същия начин, по който би взаимодействало, ако посещавате чуждия сайт, от който е част.

Всеки чужд уебсайт, различен от www.GRANDecor.bg, има собствена политика за събиране и обработване на лични данни и собствени “бисквитки” (browser cookies).

Други

Запазваме си правото да променяме нашата Политика за поверителност периодично, като потребителите ще бъдат уведомявани за всяка промяна по имейл или чрез съобщение на нашия уебсайт.

Чрез използването на уебсайта www.GRANDecor.bg, Вие декларирате, че приемате условията описани в тази Политика за поверителност.

Ако имате въпроси свързани с поверителността или съдържанието на настоящия документ, моля, свържете се с нас.

Последна актуализация: 14.10.2018г.