Общи условия

Разглеждайки и използвайки този уебсайт/онлайн магазин www.GRANDecor.bg (“GRANDecor”), Вие се съгласявате да се съобразявате и да бъдете обвързани със следните правила и условия за ползване, които заедно с нашата Политика за поверителност уреждат отношенията на Грандекор ООД, управляваща www.GRANDecor.bg и магазина към него, с Вас.

Грандекор ООД е регистрирана в Търговския регистър със седалище и адрес на управление: гр.Варна, ул.Капитан Райчо Николов 40, адрес за кореспонденция: гр.Варна, пл.Екзарх Йосиф 1, ет.2, ЕИК 202898745.

Фирмата е регистриран администратор на лични данни в Комисията за защита на личните данни под номер 429702.

Ако не сте съгласни с някое от долу изброените правила и условия, моля, не разглеждайте и не използвайте този уебсайт.

Грандекор ООД полага максимални усилия, но не гарантира за абсолютната точност, верността или пълнотата на поместената на уебсайта информация, не може да бъде отговорно за евентуални грешки или пропуски и не носи отговорност за каквито и да е вреди и пропуснати ползи, претърпени в резултат от ползването им.

Електронен магазин

През електронен магазин GRANDecor могат да бъдат закупени единствено и само тези артикули/стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската количка.

Поръчка

Поръчка на стоки през електронния ни магазин и същевременното приемане на Общите условия, означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Поръчка може да бъде направена 24 часа в денонощието, както и в почивните дни, и в дните на официални празници. Поръчки, направени след 15:00ч, в почивни дни, както и в дни на официални празници, се обработват в първия работен ден след подаване на заявката.

След приключване на процеса по поръчка, в рамките на 24 часа, ще получите обаждане от наш служител на посочения от вас телефон за контакт, с цел потвърждение и уточняване на детайли. Вашата поръчка не се счита за потвърдена, ако не сте получили обаждане от наш служител.

Научете повече тук.

Цени

Всички цени в електронния магазин са в лева и с включен ДДС. Информация за цената на доставка можете да получите при потвърждение на поръчката от наш служител по телефона.

Цените не включват монтаж.

Грандекор ООД си запазва правото да променя цени на артикули в електронния магазин по всяко време и без предупреждение.

Какво е “ТОП цена”?

Артикулите маркирани с етикет “ТОП цена” в нашия онлайн магазин се продават на цена по-ниска от средната за пазара или по-ниска от препоръчителната от производителя/вносителя. Всеки артикул в магазина може да бъде маркиран като артикул с “ТОП цена” във всеки един момент, както и обратното.

Плащане

С извършване на поръчка през електронния магазин на Грандекор ООД, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните артикули, стойността на транспортните разходи и допълнителните куриерски услуги, ако такива се начисляват (безплатно при поръчка над 200лв).

Поръчките през електронния ни магазин се заплащат чрез наложен платеж или по банков път.

Цената за куриерска услуга (транспорт, наложен платеж, точен час на доставка и др.), ако такава се начислява, следва да заплатите в брой или с банкова карта, при получаване на закупените артикули.

Моля, запазете документа за направено плащане, който ще получите!

За поръчка на артикул на стойност над 500лв, който не е наличен на склад и се доставя по поръчка, се изисква 50% авансово плащане по банков път.

Всички поръчки на стойност над 1000лв се заплащат изцяло само по банков път.

Научете повече за условията на плащане тук.

Доставка

Безплатна доставка до един адрес или офис на Еконт при поръчка на стойност над 200лв!

Цени за доставка при поръчка на стойност под 200лв – между 10 и 20лв.

Стандартно време за доставка:

  • За артикули на склад: до 5 работни дни
  • За артикули с поръчка: до 20 работни дни
  • За артикули, които са все още в процес на производство: според графика на производителя.

За проверка на наличности, моля направете запитване на телефон 0877 06 00 77 (кликнете върху номера за да направите обаждане) или през някой от нашите комуникационни канали посочени на страницата ни с контакти.

Срокът, в който сте длъжни да приемете пратката в куриерсия офис е до 3 работни дни! След изтичане на този срок, куриерската фирма начислява такса магазинаж за Ваша сметка.

Някои артикули се доставят само до личен адрес, с други куриерски фирми или с наш собствен транспорт и не могат да бъдат платени с наложен платеж.

Отказ от поръчка

Отказ от поръчка можете да направите като ни уведомите своевременно преди изпращане на закупените артикули на тел: 0877 06 00 77 (кликнете върху номера за да направите обаждане).

Рекламация

В момента на получаване на закупените артикули, Вие или упълномощено от Вас лице, следва да извършите обстоен преглед на вида им в присъствието на куриера! Ако бъдат констатирани липси, дефекти или други видими щети, причинени по време на транспортирането, Вие или упълномощеното от Вас лице, следва да попълните Протокол за констатирани щети, в който да бъдат подробно описани.

Протоколът за констатирани щети се предоставя от куриера и е задължително да се попълни в негово присъствие!

Същевременно трябва да уведомите служител от отдел онлайн продажби на тел: 0877 06 00 77 (кликнете върху номера за да направите обаждане).

При липса на изготвен и подписан протокол за констатирани липси, дефекти или други видими щети, и ненавременно уведомяване на служител от отдел онлайн продажби на тел: 0877 06 00 77, Вие губите всякакви права, свързани с привеждане на констатираните такива, в съответствие с договора за продажба.

В случай, че приемете артикулите без забележки и съответно не попълните протокол за щети, Вие автоматично се освобождавате от всякакви претенции за липси, дефекти или други видими щети. Последващи рекламации се приемат за неоснователни и не следва да бъдат удовлетворявани.

Рекламации за недостатъци, които не е било възможно да бъдат установени в момента на доставката, могат да бъдат предявени единствено и само под формата на имейл съдържащ попълнена Форма за рекламация, изпратен на адрес contact@grandecor.bg.

Научете повече за условията за рекламация тук.

Връщане и възстановяване на плащане

Можете да се откажете от покупката си и да върнете закупен от нас артикул в рамките на 14 дни от датата на закупуване при следните условия:

  • Артикулът трябва да е в оригиналната си, ненарушена опаковка
  • Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване
  • Артикулът трябва да бъдат върнат в добър търговски вид, с всички придружаващи го документи и окомплектовки, включително с документ за плащане
  • Разходите за куриерска услуга при връщане са за сметка на купувача

С цел избягване на неудобства и недоразумения, моля свържете се с нас при желание за отказ от покупка или преди да върнете закупен от нас артикул!

Научете повече за условията за връщане на покупка тук.

Гаранционни условия

Всеки артикул от категория Мебели притежава 2 години гаранционен срок, според законодателството на Република България.

Артикули от категории Електротехника, Осветление и Домакинство имат различен гаранционен срок, който ще откриете на страницата на всеки продукт.

Гаранционният срок на всеки артикул започва да тече от момента на изпращането му  към купувача.

Научете повече за условията на търговска гаранция тук.

Спорове и алтернативно решаване на спорове

Наш основен приоритет е удовлетвореността на всеки клиент! Ние вярваме, че всеки спор може да бъде лесно разрешен и сме насреща в случай, че такъв възникне.

Въпреки това, сме длъжни да Ви информираме, че официален надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите.

При спор относно задължения, произтичащи от договор за дистанционна продажба, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове можете да откриете в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес: https://kzp.bg.

Информация за артикули

На страницата на всеки артикул в онлайн магазина е предоставена информация относно цена, основни характеристики и допълнителна информация, съобразно вида на артикула, целяща да Ви подпомогне в извършването на информиран избор при покупка.

В случай на допуснати технически грешки при публикуването на артикули в онлайн магазина, в резултат на което Вашата поръчка не може да бъде изпълнена, Грандекор ООД има право да откаже изпълнението й. В този случай отговорността на Грандекор ООД се ограничава с това да възстанови платената сума, ако има такава.

Възможно е част от информацията, публикувана в онлайн магазина, да се отнася до артикули, които са изчерпани и не са достъпни за купуване към момента. Предварително молим да ни извините.

Поверителност на данни

Грандекор ООД обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и Общия регламент за защита на данните (GDPR – General Data Protection Regulation). С разглеждането и използването на уебсайта, Вие се съгласявате, че Грандекор ООД има право да обработва личните Ви данни във връзка с използването на услугите на уебсайта.

За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки, е необходимо приемането на следните данни: имена (име, Булстат и ДДС регистрация на фирма, ако действате от името на такава), имейл, телефон, адрес за фактура и доставка.

Данните, които ще получим при поръчка през електронния магазин, регистрация или разглеждане на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката, абонамент за новини и подобряване на обслужването на Грандекор ООД.

Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите могат да прекратят абонамента си за новини по всяко време от връзка, разположена в края на всяка новина, както и да заявят изтриване на техните данни от нашата база данни използвайки контактната ни форма тук.

Уебсайтът използва “бисквитки”, за да подобри функционалността и качеството на предлаганите от нас услуги. Повече информация за бисквитките и за това как събираме и обработваме лични и нелични данни, можете да намерите в нашата Политика за поверителност.

Авторски права

Уебсайтът www.GRANDecor.bg съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от Грандекор ООД и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писмено съгласие от наша страна.

Използването на услугите на уебсайтa не Ви предоставя каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост.

Всички използвани снимки в секция “Идеи” на уебсайта съдържат линк /в или под статията/към източника. Въпреки това, ако смятате, че по някакъв начин нашите публикации нарушават авторските Ви права – моля свържете се с нас и ще ги премахнем!

Ако използвате материали от www.GRANDecor.bg в публичното пространство, моля поставете обратен линк към нас.

Други

На www.GRANDecor.bg можете да откриете препратки към външни уебсайтове, които служат за обогатяване на информацията, посочване на източник или водят към рекламно съдържание свързано с предлагани стоки и услуги от наши партньори и спонсори. Ние нямаме контрол върху съдържанието публикувано на други уебсайтове и не сме отговорни за прилаганите от тях практики. Външните уебсайтове имат собствени политики за поверителност и условия за ползване, с които можете да се запознаете.

Запазваме си правото да правим промени по тези Общи условия за ползване чрез публикуване на актуализираните Общи условия на уебсайта и актуализиране на датата в края на документа. Ако продължите да използвате уебсайта след такива промени, вие заявявате съгласие с новите условия за ползване.

Съдържанието на уебсайт е обект на промяна без предизвестие.

Последна актуализация: 14.05.2023г.