Как да си направим сами полилей с цветя

Как да си направим сами полилей с цветя

Един от най-сигурните начини да създадете красива атмосфера вкъщи е да поставите свежи цветя за декорация. Стандартният начин да го постигнете е с помощта на саксии и кашпи в стаите. Ние ще ви подскажем един ефектен и елегантен начин да го направите по-нестандартно.

Нека да си направим сами полилей с цветя! Тази идея тип “направи си сам” изискава доза въображение, малко сръчност и готовност за креативни решения. Ще се спрем на три варианта.

Първото ни предложение е полилей с вертикално висящи цветя. Ето и необходимите материали:

Дървен обръч, нежна бродерия за обкантването му, тънка дантела /около 15 броя,  всяка с дължина 10 – 15 см /, сатенена лента /около 2 метра/, халки за закачане, разнообразни клонки с цветя, пистолет за топло лепене със силикон.

Ето и как да го постигнете:

Изберете красиви цветя, разнообразни по дължина и външен вид и ги съобразете цветово. За да се получи по-силен ефект и плътност на този полилей с цветя е добре да сте взели такива с по-обемно цъфтене, както и клонки с повече листа и цветове.

Почистете крайните венчелистчета и стеблата на растенията. Вземете сатенената лента и прецизно прекарайте двата края на шнура през халкичката, както е показано на снимката. Прикачете ги по повърхността на обръча. Облепете с топъл силикон, като фиксирате точки по повърхността. Прекарайте тънката бродерия увивайки я около ринга. Когато поставите и последния шнур на позиция, облепете повърхността на обръча с по-дебелата дантела, за да прикриете лепилото под нея. Завържете внимателно всяко цвете към индивидуалното шнурче, като не се колебаете да ги позиционирате на различна височина. Ето че вашият полилей с цветя е готов за окачване.

Второто предложение е също така ефектно и красиво. За него ще са ви необходими свежи, разцъфнали цветя в подходяща гама, два ринга с правоъгълна форма и различна големина, няколко клонки палмови листа, конец и лента за окачване.

Вземете палмовите листа и ги увийте внимателно с помощта на конец около ринговете. Посредством стъблата им и конец подредете и цветята около зеленината по ваше желание. Позиционирайте ринговете един над друг чрез лентата, която сте предвидили за целта и вашето творение е готово да се превърне в основен акцент на стаята.

Третият тип полилей, за който ще ви дадем идея е особено атрактивен. Основата на това бижу е широка телена кошница с отвор в горната част. Необходими са още куп цветя, висящ кабел, крушка и инструменти за окачване.

По-голямата кошница ще ви гарантира отдалечаване на цветята от топлината на крушката. Така ще ги запазите свежи и ефектни.

Покрийте коша с пласт зеленина, като втъкавате внимателно в телените дупки. Подредете на втори пласт цветните растения, както ви харесва. Помогнете си с инструментите, за да свържете крушката и шнура с основното тяло и окачете красивата топка от цветя на тавана.

Нестандартната визия и свежите флорални мотиви в дизайна на дома са гаранция за елегантна визия. Уверете се сами!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor