Как да декорираме плетеното одеяло с пискюли

Продукти от текстил

Всеки детайл в интериора може да промени или обогати обстановката, стига да сме го поставили на подходящото място. За целта бихме могли да използваме картини, статуетки, нощни лампи или свещници например.

По-сръчните и предприемчиви хора пък обичат да създават сами интересния дизайн в дома си. Ние предлагаме семпла, но ефектна идея: декорирай плетено одеяло с пискюли.

Ето и необходимите материали:

  • одеяло / за предпочитане плетено /
  • парче картон / с размер около 18 на 18 см /
  • 3 чилета прежда в подходящи цветове
  • ножица
  • плътни конци
  • игла / тип губерка /

След като са набавени всички необходими елементи, можем да пристъпим към следващия ход, а именно: направи си сам декорация за леглото или дивана.

Начин на изработка:

  1. Вземете преждата и започнете внимателно да я навивате в средата на картона, като временно в началото придържайте конеца до първото завъртане и застъпването на конците.

Картон и преждаНавиване на прежда

2. Увивайте последователно, докато получите нужната дебелина за пискюл. Според нашите критерии за плътност трябва да сте навили поне 55 пъти.

Навита прежда на картон3. Изрежете преждата и вземете ново късо парче с дължина около 15 см. Пъхнете го в горната част на снопчето под преждата и завържете здраво, както е показано на снимката.

Изработка на пискюлВръзване на пискюл

4. Отрежете долната част на прежата с ножицата, така че да се получи пискюл, който да се отдели от картона.

Рязане на прежда5. Отрежете си още два конеца от преждата със същия размер и ги вържете на две места в горната част на пискюла, все едно правите метла.

Пискюл от преждаКак се прави пискюл6. Подравнете с ножица долната част на пискюла.

Подравняване на пискюл7. Направете още няколко пискюла в същия размер в този и още два цвята например.

Вземете иглата и конеца и пришийте във възела на пискюла по няколко бода, така че незабележимо, но стабилно да сте подсигурили конците.

Игла и конецПришиване на пискюл8. Разпределете предварително разстоянията за позициите на висулките.

Зашийте внимателно пискюлите към одеялото на определените вече места.

Зашиване на пискюлЗашиване на пискюл към одеялоОдеяло с пискюлиДекоративно одеяло с пискюлиОдеялото, което изработихте, ще бъде перфектно покривало за дивана във всекидневната или красиво шалте за леглото в спалнята. Можете да го използвате и да се завивате докато четете в удобното кресло.

Задачата не е трудна за постигане и всеки човек, готов да отдели малко свободно време и минимално количество средства, може да си подсигури нотка разнообразие в домашния интериор. Заслужава си!

Онлайн магазин на GRANDecor