Ледена шампаниера с плодове и цветя

Ледена шампаниера с плодове и цветя

Ако обичате нестандартните и практични предложения, значи сте попаднали на правилното място. С днешната статия ще ви предложим буквално да „разчупите леда“. Предстои урок в стил „направи си сам“. Ще си изработим ледена шампаниера с плодове и цветя. Красиво, изящно и практично решение на Alyssa Clough, подходящо за любителите на охладено вино в горещите летни дни.

Ето и необходимите материали:

 • кофа с вместимост достатъчна, за да побере двулитрова бутилка от безалкохолно и с подходящ размер, за да се позиционира във фризер
 • две еднолитрови бутилки / празна от сода  и пълна с вино /
 • няколко стръка цветя
 • комбинация от различни видове плодове по избор
 • тежести по избор

Начин на изработка:

 1. Вземете стръковете цветя според сезона или личните си предпочитания. Набавете няколко вида горски плодове и лайм например.
 2. Напълнете вода на дъното на кофата и я замразете предварително за 24 часа във фризера. Така ще имате една ледена база около 8-10 см за основа.
 3. Вземете бутилката от сода и изрежете горната част на гърлото, така че да можете да вкарате през нея, както бутилката вино, така и тежестите, които сте предвидили. Поставете пластмасовото шише в центъра на кофата със заледена основа и притиснете. Ако центърът на тежестта се измества сложете няколко тежести за опора.
 4. Добавете известно количество вода до средата на кофата около шишето и нахвърляйте небрежно плодовете да потънат на дъното, а цветята да плуват на повърхността.  Пъхнете всичко във фризера за няколко часа. Необходимо е да замръзне частично.
 5. Добавете останалата част от плодовете и цветята, така че да заемат плътно цялата повърхност върху вече образувалия се лед. Долейте останалата вода, за да се напълни догоре повърхността на кофата. Замразете във фризера до пълна готовност.
 6. Извадете кофата и я полейте внимателно отвън със струя гореща вода, за да се отлепи от повърхността на ледената конструкция отвътре.
 7. Прибавете топла вода и в пластмасовата бутилка в средата, за да се отдели и тя лесно от леда без да нарушава повърхността. Махнете тежестите, които предварително бяхте пуснали на дъното. Поставете готовата ледена шампаниера върху красива, плоска подложна чиния или табла.
 8. Поставете бутилка вино в средата и сервирайте на вашите гости.

Не забравяйте, че за да изпълните това предизвикателство успешно е добре да започнете с подготовката два дни преди да ползвате шампаниерата. Резултатът е гарантиран. Добър апетит и наздраве!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor