Как да превърнем обикновен рафт в красива масичка

Как да превърнем обикновен рафт в красива масичка

Използвайте времето у дома, за да създадете нещо ново, практично и впечатляващо, като тази красива масичка, направена от обикновен рафт!

Със сигурност сте попадали по магазините на рафтчетата, които се състоят от една единствена плоскост и се прикрепят към стената с малки държачи, така че да изглежда все едно се носят (така наречените “floating shelves”). Те са особено практични заради изчистената визия, лесния монтаж, малкия размер и възможността да се монтират в групи според нуждите и желанията.

Днес ще ви покажем как да използвате такъв рафт, за да го превърнете в красива конзолна масичка за антре или пък в тоалетка за спалнята. Изключително практичен и нискобюджетен вариант за малки жилища!

  • Определете стената, на която ще монтирате масичката.
  • Очертайте мястото, което ще заема самия рафт. Най-често се монтира на 70-80см височина от пода.
  • От тази отправна точка, очертайте краката на масичката в желаната форма с или без орнаменти, според интериорния стил на помещението. В случай, че нямате талант за рисуване, използвайте шаблон. Такъв можете да закупите от крафт магазините или в домашни условия да изберете картинка от интернет, да я принтирате, изрежете и използвате листа за шаблон.
  • Боядисайте с тънка четка в желания цвят без да излизате от очертанията.
  • Монтирайте рафта в горната част, така че да заеме мястото на плот на вашата масичка.
  • Декорирайте с цветя, сувенири, ароматни свещи или кутия за бижута. По желание можете да закачите огледало над масичката.

Красива конзолна маса от рафтЧестито! Вие вече създавате мебели, макар и по-голямата част от тях да са зрителна измама 😊

Онлайн магазин на GRANDecor