Интересни и лесни за изработване подложки за чаша

Интересни и лесни за изработване подложки за чаша

Както преди, така и в наши дни ръчно изработените предмети са с особена стойност и значение. Направи си сам декорация за дома! Избрали сме да ви покажем лесен начин за изработване на подложки за чаша.

Необходими са само няколко неща: Бяло въже с дебелина около половин сантиметър и дължина 4-5 метра, по тънък цветен шнур с дебелина не повече от 2 мм и подобна дължина, ножица, игла с голямо ухо (губерка), силиконов пистолет и пълнители за него.

Ето и как да се изработват подложки за чаша:

  1. Свързваме двата края на въжето и шнура, като увиваме внимателно цветния шнур около края на въженцето.
  2. Нанизваме края на шнура в ухото на иглата и го оставяме настрани.
  3. Завиваме постепенно бялото въже, като спазваме формата на охлюв. Преди да навием, поставяме лепило по краищата му, за да се получи стегната намотка.
  4. Когато сме готови с охлюва, трябва да сме получини кръг с диаметър около 10-12 см.
  5. Взимаме иглата с шнура, която бяхме прикрепили към началото и по избор завиваме напречно по няколко пъти, така, че да получим цветен акцент по подложката.
  6. Режем шнура и внимателно залепяме края му със силиконовото лепило.

Това е цялото предизвикателство. Оказва се лесно, а и крайният продукт е много практичен. Сега вече ще пиете чая си с още по-голямо удоволствие, а ако имате желание можете да изработите по подобен пример други, различни по цвят и размер подложки за чаши. Те могат да послужат, както в домакинството, така и като подарък за близки хора.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor