Декупаж на бурканче (Детайлни инструкции и снимки)

Декупаж на буркан

Ако ви е омръзнало да гледате прозаичните си домакинските съдове, едноцветните саксии и обикновените стъклени бурканчета, вижте тази оригинална идея за декупаж на бурканче.

Нека първо уточним, че декупажът представлява приложна техника за преобразяване на съд от бита с помощта на колаж от изрязани картинки, декоративни хартии, компютърни разпечатки и дори фотографии. Ще се убедите, че резултатът е повече от очарователен.

За да направите декупаж на бурканче ще ви е нужно следното:

  • дъска за рязане и ножче
  • изображения с флорален мотив (можете да запазите и отпечатате тези по-долу)
  • стъклен буркан
  • универсално лепило /медиум за декупаж за стъкло/
  • четка или малка гъба

За начало, поставете декоративния елемент върху дъската за рязане и внимателно го изрежете, след което преценете къде точно върху буркана ще го позиционирате.  Почистете със спирт бурканчето. Смесете 50%  от универсалното лепило и  50% вода, за да се създаде водниста паста или използвайте медиум за стъкло. С помощта на четка или гъба, нанесете съвсем лек слой от лепилото върху предмета и залепете мотива. Нанесете малко лепило и отгоре като внимавате да не остане въздух между бурканчето и хартията.  За по-дълготраен ефект, можете да нанесете и лак върху цялата повърхност на съда.

Ето го и готово декорираното стъклено бурканче.  Харесва ли ви ?

 

Вижте още “Направи си сам” идеи за дома.

Онлайн магазин на GRANDecor