Направи си сам декорация за Свети Валентин

Направи си сам декорация за Свети Валентин

Ако имате нужда от идея за Свети Валентин, значи сте попаднали на правилното място. Ще ви предложим интересно и лесно за реализиране предложение, с което бихте могли да впечатлите любимия човек.

Ето и необходимите материали за целта:

 1. Тънък лист корк
 2. Цветен картон – няколко листа в различни нюанси /изберете свежи цветове, за да изглежда по-ефектно/
 3. Компютър
 4. Бяла принтерна хартия /1 лист ще е достатъчен/
 5. Конфети /малки хартиени кръгчета или елементи от брукат/
 6. Габърчета /нека да бъдат с къси иглички/
 7. Ножица
 8. Химикал
 9. Лепило
 10. Цветен картон

А сега да преминем към действие:

 1. Седнете пред компютъра си и намерете готови или пък си напишете няколко красиви изречения или изрази, свързани с празника на любовта от типа: „Сърцето ми ти принадлежи“, „Вечно твой/твоя“, „Обичам те“, „Отдаден/а на любовта си към теб завинаги“ и т.н. След като ги поставите на определено разстояние на листа си, разпечатайте и на хартия.
 2. Създайте няколко шаблона с формата на сърце върху цветните листи. Направете го по традиционен начин – сгънете листа на две и очертайте едната част на сърцето. Изрязвате с ножицата и когато разгънете листа имате готовото сърце. Опитайте се да изработите различни размери на шаблоните, за да не се застъпват, когато ги подредите един върху друг.
 3. Нарисувайте сърце и върху корковата повърхност, с помощта на вече готовите шаблони. Поставете подходящ размер за модел, очертайте внимателно с химикал и по същия начин изрежете.
 4. Групирайте готовите сърца по тройки и ги подредете едно върху друг в три отделни купчинки. Най-големият шаблон се поставя отдолу, а най-малкият отгоре.
 5. Нарежете съобщенията, които принтирахте по-рано на отделни листчета.
 6. Използвайте габърчетата, за да позиционирате посланията върху хартиените и коркови сърца наведнъж.
 7. На гърба на сърцата поставете лепило и залепете готовите сърца в произволна позиция върху ярка цветна хартия.
 8. Сложете финалните щрихи. Те са въпрос на личен избор. Можете да поръсите с брукатени елементи или да поставите кръгчета от конфети, както е показано на снимките.

Ето, че вече осъществихте една идея за валентинка с лично послание. Няма нищо по-ценно от това да споделиш подобен ден с любимия човек и да му измислиш нещо мило, изработено от теб самия. Понякога, усещането да дадеш е по-силно преживяване от чувството да получиш. Ако и при вас е така, направете си сами декорация за Свети Валентин и подарете на половинката си специален спомен с любовно послание за празника!

И не забравяйте, че не е нужно да има някакъв празник, за да зарадвате любимия си човек!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor