Как да боядисаме великденските яйца с лак

Как да боядисаме великденските яйца с лак за нокти

Само след няколко дни предстои един от най-уважаваните християнски празници – Великден.  Ако сте готови за предизвикателства, ние ще ви помогнем да си направите нещо много интересно. Предстои да се научим как да боядисаме великденските яйца с лак за нокти.

Великденски яйца боядисани с лак

Някои от вас сигурно са практикували този метод, декорирайки маникюра си, а за тези, които не са запознати ще обясним стъпките детайлно. Въоръжете се с доза търпение, вложете творчество и бъдете внимателни. Захващаме се с една от най-щурите идеи за великденски яйца. Да започваме:

Уверете се, че разполагате с твърдосварени яйца без никакви пукнатини. Това е важно изискване за този тип декорация. Набавете си удобни силиконови ръкавици, клечка за зъби или дървено шишче, удобна дълбока купа /за предпочитане е да е пластмасова/, няколко цвята от любимите лакове за нокти, поставка за яйцата – тип форма за мъфини и около 400 грама вода със стайна температура.

  1. Сипете водата в купата.
  2. Поставете ръкавиците на ръцете си, за да се предпазите от изцапване.
  3. Отворете първият лак за нокти и излейте вълнообразно малко количество върху водата.
  4. Вземете и втория цвят и разнесете няколко капки и от него върху водата. Сипете и трети цвят, ако сте решили да постигнете пъстър резултат.
  5. Внимателно с клечката разнесете с плавни движения лака, за да направите шарки или определени форми. / Ако искате да нарисувате цвете изливайте лаковете в кръг, а после с клечката издърпвайте краищата към центъра на окръжностите /
  6. Хванете яйцето и внимателно с леко завъртане го потопете във водата до средата. Извадете го след 2-3 секунди. Ще останете впечатлени как шарката полепва по повърхността му. Оставете го да изсъхне добре за около 5-10мин.
  7. След като е вече сухо го хванете за оцветената част и повторете процедурата, за да довършите украсата.

Марблинг техника Как да боядисаме яйца с лак за нокти

Вижте видеото и ще се уверите колко е лесно:

Боядисване на яйца с лак – звучи странно и несигурно, но без съмнение сте получили пъстри и невероятни резултати. Тези яйца ще бъдат отлична декорация за дома ви. Нетрадиционната им визия ще грее в средата на празничната трапеза.

Честит Великден на всички дръзнали да опитат различното!

Забележка: Яйцата, боядисани по този метод, не са годни за консумация!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor