Бродирани мебели – новата направи си сам мания

Бродирани мебели новата направи си сам мания

Виждали ли сте бродирани мебели? Интересно и щуро решение, нали? В съвременния дизайн има все повече нестандартни предизвикателства, обединени в няколко семпли думи „направи си сам декорация“.

Ще ви представим проект съчетаващ дърво, боя и конци за бродерия. Изключително стилно и нетрадиционно решение.

Ето и необходимите материали и инструменти за изработката:

 • спрей боя
 • конци за бродерия по ваш избор
 • маркер с боя
 • дървени мебели по ваш избор
 • шлайфмашинка + шкурка
 • дрелка + свредло /1/64 HSS /
 • игла за бродерия

Набирайки необходимите материали и инструменти следвайте посочените инструкции и ще постигнете впечатляващ резултат при изработката на бродирани мебели.

 1. Използвайте линийка и маркер, за да изпишете точния модел на фразата или фигурата, която ще стои на повърхността на вашите мебели.
 2. Пробийте дупки с достатъчно отстояние от краищата на плоскостта. Пробивайте на разстояние от около един сантиметър, като следите стриктно линията от боята, с която сте изписали текста.
 3. Изравнете добре с шкурката горната и долната част на таблата. След това почистете праха от повърхността.
 4. С помощта на спрей боя тонирайте плоскостта в подходящия предварително избран цвят и оставете да изсъхне добре (следвайте инструкции на флакона).
 5. Прокарайте иглата за бродерия с конците и шийте, свързвайки точките, които пробихте по-рано. Така ще се получи планирания от вас модел бродирана мебел.

Подходящи за подобен тип изработка са олекотените мебели от талашит или лека дървена конструкция.

Готово! Резултатът е налице. Красива, нестандартна масичка, от серията „бродирани мебели“. Новата направи си сам мания на хоризонта!

Снимки: Kurt Andre

източник 

Онлайн магазин на GRANDecor