Цветни акценти

Купи онлайн различни мебели и декорации в ярки цветове от GRANDecor!

Изборът на цветовата палитра в интериора на дома има ключова роля за създаване на неповторима персонализирана атмосфера, която, наред с други елементи на интериорния дизайн, отразява самоличността на обитателите, техните естетически вкусове и предпочитания.

Цветовете са и начин да се внесе богатото разнообразие и красота на заобикалящата ни природа и да се постигне хармония на интериора с екстериора. От бледите, неутрални цветове на севера до пищните искрящи цветове на юга, цветните акценти в интериорите в различните географски райони по света са безкрайно различни!

Различните цветове имат и различни ефекти върху възприятията ни. Една цветна кухня или шарена дневна със сигурност ще създава много положително настроение всеки ден! Чрез умелото използване на мебели в ярки цветове могат да се постигат впечатляващи визуални резултати във всяко едно помещение!

Как да изберете цветни акценти за своя дом?

Изборът на цветове за интериора може да звучи като лесна задача, но често се случва крайният резултат да е катастрофално разочароващ. Цветовете и тяхното приложение са наука, която интериорните дизайнери владеят добре. Но повечето от нас не са професионалисти в тази област. Без паника! Ето няколко кратки насоки за това как да изберете мебели в ярки цветове за своя дом:

  • придържайте се към основната цветова гама на избрания интериорен стил;
  • използвайте ‘цветово колело’, за да създадете желаната цветова комбинация;
  • прочетете нашата статия Как цветовете у дома влияят на емоциите и настроението ни;
  • консултирайте се с професионалист за най-подходящите за всяко помещение цветове и техните комбинации;
  • проявете креативност и създайте свои акценти;