Индустриален стил

Разгледай, избери и купи мебели, декорации и осветителни тела в индустриален стил от GRANDecor!

Индустриален стил или, както днес дизайнерите обичат да го наричат, индустриален шик, се отнася до модерна естетическа тенденция в интериорния дизайн, която се вдъхновява от характерната визия на старите фабрики и индустриални помещения. Смята се, че трендът е започнал в Долен Манхатън, в края на 60-те години на миналия век, когато хора предимно от артистичните среди на обществото наемали изоставени складове и производствени помещения за художествени студия, а след това ги превръщали в домове.

Естетиката на индустриалния дизайн става популярна в края на 2000-те и остава сред любимите интериорни стилове и до днес. Тя впечатлява с просторни обеми на помещенията, високи тавани и, често, с прозорци от пода до тавана. Всичко това предоставя прекрасни възможности за най-разнообразни решения за оформяне и разделяне на интериорни зони.

От друга страна, тази специфична естетика залага и на особеното очарование на традиционно „индустриалните” елементи като открити колони, греди и други строителни конструкции, тухлени стени и бетонни подове, открити тръбопроводи, вентилационни тръби, „промишлени” осветителни тела, превръщайки тези елементи във впечатляваща декорация в индустриален стил.

За да се постигне „индустриалното” усещане, най-често се използва естествена цветова палитра. Индустриалните интериори се характеризират с подходящи комбинации и ограничени нюанси на монохромни, неутрални и тъмни цветове, което, обаче, позволява използването на акцентни аксесоари и декорация, разведряващи иначе строгата визия на помещението.

Дизайнът на мебелите в индустриален стил следва характерните черти на цялостната естетическа тенденция и впечатлява с изчистени линии и гладки повърхности, като преобладаващите материали за изработка са дърво, метал и кожа.

Какво предлагаме?

GRANDecor предлага избрани мебели в индустриален стил, декорации и осветителни тела за дома, за бар, ресторант и хотел.