Земни тонове

Разгледай, избери и купи онлайн мебели и декорации в земни тонове от GRANDecor!

За земните тонове в обзавеждането

Когато говорим за обзавеждане на дома в земни тонове, често (и много погрешно!) се смята, че става дума за интериор в преобладаващо тъмни и „скучни” цветове. Истината е, че един интериор в земни тонове е всичко друго, но не и „скучен”!

Земните тонове в интериора са специфична, заимствана от природата цветова гама, с преобладаващи приглушени и меки тонове. Основните цветове, които тази палитра предлага, произлизат от естествени земни пигменти, като например кафявото, охрата и сиената на почвите, теракотата на глината, топло сивото на скалите и кадифено зеленото на мъховете. Земната палитра спада също така и към по-широката гама на популярно наричаните „неутрални цветове”, които съставят базата на всеки интериорен стил.

Когато става въпрос за цветове, подходящи за интериора, земните тонове са едни от най-често срещаните. Пресъздаващи красотата на природата, те са приятни, топли и привлекателни, и създават приятна атмосфера на уют, сигурност и спокойствие. Затова земните цветове са предпочитани за редица помещения, като например дневни, трапезарии, кабинети, спални и коридори.

Има няколко интериорни стила, в които нюансите на земната цветова палитра намират най-широко приложение, като провинциалният, класическият, индустриалният. В повечето случаи, по-тъмни тонове на земните цветове се прилагат за основните мебели в помещението, а по-светлите за свежи акценти, включително в текстила. И тъй като идват от природата, земните цветове най-често присъстват в артикули и интериорни композиции от естествени материали.

Какво предлагаме

Нашата колекция „Земни тонове” включва мека мебел, маси, столове, шкафове и други мебели, както и различни декорации в земната цветова гама.