Социална кампания превръща балкона в градина

Кое е онова пространство в дома ни, което обикновено подценяваме, но в условията на социална дистанция силно преоткрихме? Последните месеци стоейки на закрито, ние не спряхме да гледаме навън и да търсим онези места вкъщи, където да се чувстваме свободни. Балконът бързо се превърна в мястото, което преодолява ограниченията, помага ни да запазим баланса в живота си и дори ни позволи да покажем обществената си ангажираност.

„Превърни балкона си в градина“ е мотото на кампания БАЛКONA, която има за цел да мотивира участниците да създадат красиво и зелено място на открито в своя дом, където да общуват повече с близките си хора и да правят всичко, което обичат. В кампанията може да се включи всеки, който иска да преобрази терасата си и търси вдъхновяващи идеи за това.

БАЛКONA се реализира изцяло онлайн, а за участие е необходимо желаещите:

 • Да запишат видео или да направят снимки на своя балкон
 • Да разкажат защо искат да имат балкона на своите мечти
 • Да публикуват своето видео или снимки във Facebook групата ни Na Balkona,
 • Да имат тераса с не е по-голяма площ от 8m2

Специално жури ще отличи участниците с най-нестандартните, интересни и оригинални отговори , които ще получат награди от организаторите на конкурса – ONA Design.

 • Първа награда – 3D проект на мечтания балкон и неговата реализация
 • Втора награда – 3D проект, съобразен с индивидуалността на участника

Специална награда ще връчи и публиката – ONA Design ще изготви 3D проект на балкона на този участник, който събере най-много гласове на официалната интернет страницата на конкурса www.balkona.design.

Жури на кампания BALKONA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В журито се включват специалисти и доказани професионалисти в различни сфери:

 • Арх. Милена Добрева – организатор на кампанията и основател на интериорно студио за дома и офиса „ОНА Дизайн“. За себе си казва, че създава „душата на сградите“. Ако интериора на дома ни виждаме само ние, то балконът става част от градската среда и я създава. А кампанията има смелата цел „да вдъхнови хората сами да станат част от промяната, като се включат и превърнат балкона си в зелена градина“.
 • Гена Събева – предприемач в сферата на строителството и обзавеждането с близо 30-годишен опит и собственик на бизнес в областта на строително-инвестиционните проекти, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) и член на множество организации в сферата. Според нея кампанията е не само актуална, но и важна, защото „образова, предизвиква въпроси, търси решения и идеи“;
 • Петя Кръстева – изпълнителен директор на списание „Наш дом“ и „Жената днес“. „Този конкурс е много навременен и предизвиква голям интерес сред много хора“, споделя за инициативата тя и допълва, че „Covid-19 допринесе допълнително за разгръщане фантазията на хората да направят балкона си по-уютен, за да могат да стоят на открито, имайки предвид не само рестрикциите за движение, но и градския начин на живот“;
 • Адриана Ангелова – business development manager в маркетингова агенция, инфлуенсър, бивш интериорен дизайнер. „Проектът според мен е важен, защото все повече губим връзка с природата покрай многото ангажименти на всеки съвременен човек. А тази връзка е от съществено значение за нашето физическо и психическо здраве. Възможността за релакс и отърсване от стреса сред зеленината на собствения балкон е стъпка в правилната посока.“;
 • Щелян Калчев – инвеститор и професионалист в имотите, консултант със 17-годишен опит, съосновател  на агенция за недвижими имоти. Мъжката страна на журито подчертава, че БАЛКONA „ще допринесе за по-красив дом, цветно настроение и промяна“, но и отбелязва и още едно предимство – „красивият балкон повишава цената на имота“;

В кампанията могат да участват всички, които търсят вдъхновение и нови идеи за преобразяване на терасите си. Искат тя да се превърне в споделено място за весели моменти и приятни емоции и са готови да споделят това със снимки или видео.

Повече за кампанията и как можете да включите в нея до 05 юни 2020 (удължен) ще откриете на balkona.design, както и с #nabalkona във Facebook.

Лято е и е време за промяна на БАЛКONA!

🤔Често не избираме цвета на фасадата на терасата си, а рядко имаме време за основен ремонт. 😉Затова преобразете балкона си с правилната декорация! 😍Вижте три вдъхновяващи идеи за визията на балкона: 👉зелена градина 👉пъстри цветове 👉натурален стилРазберете повече за тях от видеото!

Posted by Balkona Design on Wednesday, May 27, 2020

Онлайн магазин на GRANDecor