Архитектурно Строителна Седмица София 2020

Създаването на модерно и уютно жилище – акцент на юбилейното изложение Архитектурно-строителна седмица 2020

Красиви подови настилки, впечатляващи решения за внасяне на естествена светлина в дома, високи технологии, допринасящи за екологичността и енергийната ефективност на сградата, бои от последно поколение – всички тези продукти, и още много идеи за дома, ще откриете от 25 до 28 февруари 2020г на едно място в София. Събитието е изложение Архитектурно-строителна седмица, събиращо в Интер Експо Център над 150 фирми от всички области на строителството. И разбира се, сред основните акценти са домът и интериорните решения. Месец преди началото, организаторите открехнаха вратите за екипа на GRANDecor!

Ето какво научихме…

Стилни и функционални – левитираща лампа и PowerCube Wireless Charger

Левитираща лампа

Стилни, с модерен дизайн и много функции, подходящи за дома и офиса – те грабнаха вниманието ни, защото са идеално решение за всеки интериор. Това са левитиращата лампа и PowerCube Wireless Charger USB от Аллокакок България. Използвайки принципа на магнита, когато е пълна с енергия, стилната крушка плава във въздуха. Захранва се чрез индукция и се управлява от „магичен превключвател“ – бутон със сензор. Визуалният ефект превръща левитиращата лампа в решение за декорация на дома, офиса и конферентната зала. Красив и компактен е и PowerCube Wireless Charger USB. Поставете смартфона си върху кубчето и ето – той се зарежда!

Тъй като вече започнахме с високотехнологичните решения, нека продължим в същия дух. За процесите по почистване можем да се спрем на роботизираните прахосмукачки от Дедал Къмпани. Машинките чистят плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим. Технологични джаджи ще има и за почистване на прозорци и басейни, но на това можем да спрем вниманието ви в друг текст. Ако се нуждаете от решение за сградна автоматизация, запознайте се с платформата Control4 Smart Home OS 3 от Актакон Системни Интеграции. Тя обединява контрола на всички свързани устройства в единна платформа; препоръчва се на всеки, който иска да превърне жилището си в сигурно и уютно място.

Смарт хоум - Умен дом - Автоматизация и контрол на дома

Как да управляваме изразходването на електроенергия от разстояние? Отговорът е – с „умен“ преходник за контакт с WiFi връзка и мониторинг на електроенергията. Уредът ни дава контрол върху захранването от разстояние на електроуреди.

С внимание върху всеки елемент

За да създадем уютна обстановка, е нужно да спрем вниманието си върху всеки елемент от интериора. Да си представим, че влизаме у дома… Разбира се, първото впечатление ни прави вратата. Сред предложенията на Архитектурно-строителна седмица, които спират погледа ни, са  елегантните входни врати Pirnar от Солид 55. Дизайнът им привлича вниманието на всеки у дома. Вратите са с елегантно скрити дръжки, скрит четец за пръстови отпечатъци, вълшебно нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности. Впечатление правят и стилните профилни системи за врати Schüco ADS на Алукьонигщал. Притежаващи различни специфики, те съчетават оптимален енергиен баланс, сигурност и качество на изработката.

Кой не би искал да си има камина в хола… За това може да вземем идеи от Камини Индустриал Стил. Според нуждите ни фирмата предоставя камини и облицовки, създавайки идеално дизайнерско интериорно решение.

Да внесем естествена светлина у дома

Внасянето на максимално количество естествена светлина в сградата е пряко свързано с опазването на околната среда. Как обаче да направим това? Фирма Нортоп дава своята идея – прозорецът за плосък покрив DXW. С подсилена структура и нехлъзгащо покритие, придвижването по него е безопасно, а осветяването на помещенията отдолу – гарантирано.

Ако желанието ви е да контролирате прозрачността на стъклото, то това вече е възможно. Vision Guard е стъкло с контролирана прозрачност на Булкорп. Процесът се осъществява чрез подаване на ток с ниско напрежение през вграден в стъклото PDLC филм. В позиция изключено стъклото е непрозрачно с приятен матов вид, в позиция включено е прозрачно.

Различни ефекти и много цветове

Бои с различни ефекти и цветове на изложение

Едва ли има ефект и цвят, който съвременните бои да не могат да постигнат. Вниманието ни веднага спира Escreo боя за писане. Тя превръща всяка гладка повърхност в място за споделяне на идеи и планиране на задачи и трансформира статичното пространството в платно. Защо да не боядисате някоя от стените в хола или кухнята с Escreo?

Боя със спецефекти ни представя Боро Теракол. За реализирането им се използват валяци или специални дунапренови гъби, създаващи различни ефектни структури върху гладките покрития. Сигурни сме, че ако имаме още въпроси за боите, ще се допитаме и до специалистите от Полихром и Оргахим, защото портфолиото наистина им е внушително…

Бихме разказвали наистина още много, но ви съветваме лично да посетите Архитектурно-строителна седмица 2020, защото юбилейното издание ще ви даде много добри идеи за интериорни решения.

Всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на buildingweek.bg.

Онлайн магазин на GRANDecor