Жълтото е слънчев и жизнерадостен цвят. Жълти цветови нюанси се използват в цветовата терапия, за да накарат хората да се усмихват и да се чувстват радостни и енергични. Имено поради това, внасянето на жълто в кухнята и в интериора като цяло създава усещане за топлина, уют и щастие.

Слънчевите цветове на боядисаните в нюанси на жълто стени, златистите тонове на килима, обзавеждането в топло и светло жълто, наред с аксесоарите за декорация и осветителните тела в нюанси на жълтия цвят, създават един щастлив интериор, където човек се чувства весел и изпълнен с жизнена енергия.

Жълта кухня с остров - MujiЖълтите кухни са нетрадиционна, но отлична идея, тъй като жълтите тонове в интериорния дизайн подобряват настроението, но също така ускоряват и метаболизма, стимулират мозъчната дейност и насърчават хората да общуват. Затова, внасяне на жълто в кухнята е чудесен избор. Кухнята е „сърцето” на дома, дайте ѝ шанс да засияе в слънчеви жълти тонове!


 

Обзавеждане в жълто от GRANDecor


 

Както във всичко останало, така и при използването на цветовете в интериорния дизайн, съществува едно простичко, но извънредно важно правило: „Не прекалявайте!” Жълтото може да е жизнерадостен и весел цвят, но прекомерното му използване може да има съвсем обратен ефект. Затова този тон следва да се използва разумно, нюансирано и в комбинация с други подходящи цветове.

За стените се препоръчват по-пастелните и по-тъмните нюанси на цвета. По-ярките тонове са подходящи за създаване на акценти, като например горните кухненски шкафове, бексплаш-пространството зад кухненския плот, или един голям Smeg-хладилник в „апетитно” жълто.

Разгледайте нашите предложения за жълти кухни: