Сърцето на дома: Ъглови кухни за уют, красота и компактност

Ъглова кухня в бял цвят

Кухненският кът в дома трябва да отговаря на най-важното условие – функционалност!

Ако мястото за съхранение не достига или има трудно достъпни места, работата в кухнята ще бъде затруднена и неприятна. Ъгловите кухни са много практични в това отношение. Те не само ще улеснят домакинята, но изглеждат красиво и спретнато, особено ако разполагате с по-ограничено жилищно пространство.

Невидими, изскачащи чекмеджета, дискретни ниши, високи шкафове – всичко това ще е в полза на съхранението в най-често използваното помещение. Вземете под внимание и материалите, от които ще се изработват плоскостите. Лесното почистване и поддръжка са от основно значение в това пространство от апартамента. Ако вложите повече в качеството, ще си спестите последващи главоболия, промени и ремонти.

Скрити шкафове в ъглова кухня

Осигурете възможно най-голям достъп на естествена светлина. Осветлението също трябва да е много добре подбрано. Това ще допринесе не само за подходяща атмосфера, а също и улеснение на използването. Функционалните уреди ще допълнят практичността, а подходящите аксесоари ще постигнат желаното настроение и уют.

Ъглова кухня с много място за съхранение

Често се срещат и ъглови мивки. Разположени стратегически с лесен достъп от всяка от страните на ъгловата кухня, те могат да ви улеснят и с големия си размер.

Ъглова мивка монтирана на ъглова кухня

Поставянето на няколко бар стола в крайната част на плота ще ви обособи един удобен кът за бърза закуска. Ако имате достатъчно пространство да разположите островче заключено между перпендикулярните части на кухнята, това ще увеличи значително работната площ. Тя не е за пренебрегване щом става въпрос за готвене. Колкото повече, толкова по добре!

Бар столове до кухненски барплот

Модулните системи са най-практични по отношение на разположението. Те биха дали възможност за разнообразяване и преместване в случай, че ви омръзне или решите, че имате нужда от по-функционално подреждане.

Цветовите варианти не са за подценяване. Мислете дългосрочно и подбирайте внимателно. Не се хвърляйте импулсивно на нещо крещящо и модерно, освен ако това не е наистина вашият цвят. Важно е кухнята да бъде съчетана, както пропорционално, така и цветово, за да ви радва дълго време и да ви служи вярно.


 

Модерни кухненски мивки от GRANDecor


 

Изработка по поръчка и индивидуални размери е най-доброто решение в случай, че имате възможност за това. Професионалистите ще ви помогнат да създадете перфектното кухненско кътче! Все пак храната приготвена с любов винаги е по-вкусна, а когато се чувствате добре и в свои води в кухнята, всичко останало е въпрос на желание.

Уютът и красотата радват окото и създават щастливи мигове. Когато всичко е удобно разположено на една ръка разстояние, имате всички предпоставки за по-сполучливи резултати. Не забравяйте, че най-важното е да се чувствате добре. Всичко останало се нарежда според настроението. Перфектната кухня и радостта от използването й е гаранция за вкусна храна и щастливо семейство!