Пълна трансформация на кухня [преди и след]

Всичко за кухнята

Искало ви се е някога да преобразите кухнята си? Ако отговорът е да, то знайте, че не сте единствени!

Ще ви пренесем на мястото, което блогърът Елзи Ларсън преобразява напълно и както сама споделя, това се превръща в любимата й пълна трансформация на кухня за всички времена!

Ще разгледаме всяка от предприетите стъпки детайлно, за да можете да приложите някои от тях при ремонта и на вашата кухня.

Трансформация на кухняЗа да си представите всичко нагледно, ще проследим снимките преди и след промяната.

Кухня преди ремонтКухня след ремонтКухня преди преобразяванеКухня след преобразяванеСравнявайки двете кухни установяваме няколко основни различия във визията. Новата кухня е по-светла, изглежда по-просторна и всичко е поставено на видно и достъпно място.

Ето как е постигнато преобрзяването:

Смяна на цветовия диапазон

Обновена бяла кухня

Старата визия е с наситено леблебиен нюанс, докато сегашния вид е чисто бял и свеж. Този тон винаги отваря пространството и дава възможност за акцентиране със закачливи цветове. От пода до тавана всичко е бяло и изглежда стилно.

Шкафовете в помещението са напълно променени

Отворени кухненски шкафове

По поръчка са изработени точните размери за новите конструкции под кухненския плот. Горната част е решена по особено нетрадиционен начин с открити рафтове по цялото П-образно продължение на кухнята. Те също са специална изработка по размерите на проекта.

Целта на това решение е пространството да изглежда по-голямо, а всички прибори да бъдат леснодостъпни и на една ръка разстояние. Как е решен въпроса с натрупващия се прах не е известно 🙂

Сменен гръб на кухнята

Бял гръб на кухня

Преди домакинята е имала гръб на кухнята от плоскост, съответстваща по цвят на шкафовете. Новото решение е доста по-практично, поддържа се лесно и е естетически по-добре издържано. Гърбът е облепен с малки квадратни фаянсови плочки в бяло.

Сменен плот

Кварцов плот на кухня

Старият ПДЧ плот е заменен с елегантен кварцов с леко сивеещи шарки на бяла основа. Предимствата на кварца са доста, но едно от най-важните е, че е издръжлив и се предлага в голямо цветово разнообразие.

Промяна в местоположението на готварската печка

П-образна кухня

Старата позиция на този уред беше далеч от обсега на абсорбатора. Със сигурност натрапчивите миризми вече ще са в историята и с тази подредба кухнята придобива напълно нова визия.

Цветен акцент

Хладилник в цвят мента

На белия фон силно впечатление прави пастелния тон на хладилника в цвят мента. Той пасва идеално на готварската печка в същия нюанс.

Медни детайли

Бяла кухня с медни акценти

Изборът за медни батерии и обков е в унисон с част от конструкцията на новите осветителни тела. В старата визия този ефект не беше съобразен. Мини лампата над мивката е красиво бижу от колекцията на Cedar & Мос.

Повече зеленина

Висящо макраме в кухнятаКухненски етажерки в бяло

Старата кухня беше лишена от каквато и да било зеленина. Факт, който е коригиран в новата визия. Мини макраме на три нива в бяло виси от тавана между хладилника и кухненската мивка. Там са засадени свежи подправки, които домакинята използва ежедневно в готвенето.

Градински цветя на мивката и лека зеленина в ъгъла на плота допълват атосферата в тази елегантна П-образна кухня в бяло.

Надяваме се да сте успели да откраднете свежи идеи за промяна и във вашата кухня. Подредете концепцията в главата си и действайте смело!