Свежа и практична кухня в два цвята

Свежа и практична кухня в два цвята

Съвременните красиви и ефектни двуцветни шкафове могат да придадат уникална визия на една кухня в традиционен стил. Естествено дърво, неръждаема стомана, черен и бял лак, и какво ли още не – вариантите са многообразни и разностилови. Днес ще разгледаме няколко модела за кухня в два цвята. Дори и да се впечатлите само от един гръб за кухня, това би било достатъчна предпоставка да реновирате старата или да си моделирате нова кухня у дома.

Гладките и гланцирани повърхности са много актуална тенденция в последните години. Изглеждат добре при почти всички видове цветови комбинации. Можете да срещнете подобен избор и при бяла кухня. Лакираните повърхности се комбинират отлично с инокс, така че няма да сгрешите ако заложите на този тип уреди за вграждане. В случай, че сте избрали бяло за основен цвят, вторият ще се яви инокса.


 

От магазина: Мивки от гранит с различни форми и цветове


 

Отлична е комбинацията и на бяла плоскост със светло дърво. В този случай бихте могли да заложите както на бели, така и на иноксови уреди. Съобразете този детайл с обкова на шкафовете. Когато работите с гланцирани повърхности е добре да изберете нежни и непретенциозни дръжки за вратичките, за да не претрупате обстановката.

Бяло в комбинация с тъмно сиво или въглен е класически дует. Изберете барокови модели на шкафовете и заложете на повече орнаментика при изработката на вратичките.

Черно и череша е тежка, но ярка и стилна комбинация. Тази визия би подхождала идеално в една семейна къща с луксозна визия и тежък ретро интериор. В тази комбинация е важно да наблегнете, както на богатата орнаментика в изработката на дървото, така и в детайлите по обкова, който би изглеждал отлично, ако е изработен от ковано желязо.

А какво ще кажете за бежово и морско синьо? Тази кухня в два цвята безспорно ще внесе усещането за море, вълни и слънце в дома ви. Тук цветовете са достатъчни сами по себе си и няма нужда от претрупване с допълнителна декорация.

На каквато и комбинация от цветове да се спрете, не забравяйте да съобразите обстановката с общата визия на дома. Стиловото съчетание винаги е предимство. Освен това запомнете, че най-важният елемент в кухнята сте вие. Подредете така, че да се чувствате удобно, докато домакинствате. Прекалено помпозната кухня не винаги е основание за практичност.

Онлайн магазин на GRANDecor