Привлекателни идеи за кухни в синьо

Многообразни нюанси на кухни в синьо

Има помещения, които са предпочитани в стандартни цветове, но има и такива, в които си струва да се импровизира смело. Ще ви предложим по-нетрадиционни според общия вкус, но пък много красиви идеи за кухни в синьо.

Погледнато реално, синият цвят излъчва спокойствие и баланс. Това разбира се зависи и в кой нюанс е изборът ни. Ще разгледаме примери за кухни в синьо, преминаващи от бледо и нежно, през тюркоазено, за да стигнем до тъмно и наситено синьо.

Както се вижда в галерията, цветните кухни изглеждат доста привлекателни. Излъчват свежест и носят позитивна емоция. Ако са и подходящо оборудвани за домакинята, значи всичко е перфектно изчислено.

Подът в сините кухни може да бъде, както светъл, така и тъмен, махагонов или меланж. Някои хора предпочитат изработката му от дървен материал, а други залагат на гранитогрес, мрамор или теракота. По принцип това се определя от стила на кухнята.

За ретро решения, провансалски тип и винтидж кухни препоръчваме дървен под. За кухня с модерно излъчване изберете мрамор, гранитогрес или фаянс.

За да обзаведете синя кухня не е задължително да оцветите всичко в този нюанс. Бихте могли да тонирате само шкафовете, кухненския остров или плот или да боядисате само една от стените в избрания тон на синьо. При всички положения е за предпочитане да не прекаляваме с оцветяването. Комбинирайте и с други цветове за приятен контраст. Синьо стои добре и в синхрон с бяло, сиво и естествено дърво.

Насладете се на нашите предложения, грабнете вдъхновение и направате вашата синя кухня невероятна!

източник