Луксозни кухни в различни интериорни стилове

Луксозна кухня с златни акценти

Ако сте почитатели на луксозния интериор и планирате ремонт на кухнята или просто искате да видите няколко удивителни дизайна, дошли сте на правилното място. Ще ви представим десетки модели на луксозни кухни, изпълнени в различни интериорни стилове. Ще видите много различни по цвят, големина и форма кухни, които обаче имат нещо общо по между си – всички са наистина страхотни!

Най-често свързваме луксозния кухненски дизайн с голямото пространство, което обикновено заема. По-обширната площ предполага и повече възможности за разпределение на отдените части на кухненското обзавеждане. Но не само щедрата квадратура определя една кухня като луксозна. Нека се спрем поотделно на всеки аспект от кухненския дизайн и да отгоровим на въпроса:

Какви са общите черти на луксозните кухни?

Луксозните кухни се характеризират с обзавеждане от качествени материали, висок клас елекроуреди и оборудване, подходящо осветление и цялостна, завършена визия.

Материали, използвани в обзавеждането на луксозни кухни

Материалите, които се използват за обзавеждането на една луксозна кухня зависят от интериорния стил, в който тя е изпълнена, но винаги са с гарантирано качество. Често срещани са естествените материали като камък, дърво, гранит и мрамор, използвани предимно за гръб и плот. В по-модерните кухни откриваме основно гланцирани повърхности в черно или бяло, както и уреди от неръждаема стомана, хромирано покритие, инокс и позлата. Ако в кухнята има поставени високи столове в близост до барплота, то те са издържани в комбинацията кожа с метал или с естествено дърво.

Луксозна кухня в бяло, черно и златно

Кухненски остров или барплот

Както споменахме, благодарение на по-голяма площ в луксозните кухни, имате възможност да поставите кухненски остров или барплот в зависимост от разположението и нуждите. И двата варианта са много практични, осигуряват допълнително място за съхранение, а и служат като станция за миене, рязане и приготвяне на заготовки. Ако мястото позволява, можете да изнесете там кухненската мивка и дори котлоните. Островът, както и барплота, са в основата на дизайна на модерната кухня и често се използват и като маси за хранене, добавяйки няколко бар стола.

Луксозна кухня с квадратен остров

Бар столове за луксозна кухня

Луксозните кухни често се радват на удобно място за хранене или питие около кухненския остров или барплот. Комфортът в този случай е осигурен от бар столове с различен дизайн спрямо интериорния стил на кухнята. Най-популярни са моделите от масивно дърво с тапицерия или тези с метална основа и седалка от ествествена или еко кожа.


 

Бар столове от GRANDecor


 

Кухненско оборудване и електроуреди

Вариантите за оборудване на всяка кухня са два – със свободностоящи уреди или с вградени уреди. Изборът зависи от дизайна на самото помещение, като и в двата случая кухненското оборудване е подбрано от доказани лидери в областта, които предлагат различните уреди в серии, като италианския производител SMEG например. Вградени фурни на горно ниво, аспиратори, които по дизайн наподобяват произведения на изкуството, хладилници с ретро визия или такива за вграждане, пълна серия малки елетроуреди за кухня, всички те имат не само функционално предназначение, но и допринасят за цялостната визия на луксозната кухня.


 

Електроуреди за кухня GRANDecor


 

Кухненски мивки и смесители

Макар и свързвани основно с функционалното си предназначение, кухненските мивки са основен елемент от дизайн на всяка кухня, заемащи централно място на плота или кухненския остров. Луксозните кухни обикновено са оборудвани с карбонови или гранитни мивки с едно голямо или две корита и съответсващи по цвят смесители с издърпващ чучур. Освен, че привличат вниманието с модерна форма и ярки цветове, те са и изключително практични.


 

Гранитни мивки за кухня SCHOCK


 

Осветителни тела за кухня

Кухнята е едно от местата, където можем да интегрираме различно осветление спрямо това коя зона и в кое време от деня се използва. На първо място е основното осветление разположено на таванa във формата на полилей, плафон или лунички. Насоченото спот осветление се използва на долно ниво, фокусирайки се върху рафтове, етажерки и кухненския плот. Полилей или спот са задължителни за пространството над барплота и трапезната маса. В модерни кухни често срещано е и скритото осветление, което се поставя под шкафове и етажерки и разпръсква приятна, мека светлина.


 

Осветителни тела от GRANDecor


 

Повечето кухни в нашата галерия са обзаведени с модерни мебели в геометрични форми с изчистени линии и полирани повърхности, но ако сте привърженици на класическия или рустик стила, обърнете внимание на моделите с изтънчени орнаменти и детайли от масивно дърво и камък.

Онлайн магазин на GRANDecor