70 Идеи за трапезен кът в кухнята

70 Идеи за трапезен кът в кухнята

Трапезарията е съществена част от всяко едно жилище. Това е интимното местенце, където семейството прекарва сплотено част от деня около масата. Именно затова при обзавеждането на този кът от дома се търсят добър стил, комфорт и красота.

Ще се спрем на няколко интересни идеи за трапезен кът в кухнята.

Някои хора предпочитат да позиционират трапезарията в средата на помещението, да акцентират с масивна маса, столове и пищно осветление. Тази подредба е подходяща за семейната вила или голяма къща в класически стил.

Особено предпочитана идея за трапезария е ъгловата част на кухнята. Този кът може да се повдигне на допълнителен подиум или да се обособи плътно до прозорците, за да има наличие на повече естествена светлина.

Трапезен кът в кухнята с кръгла маса
Трапезарната част би могла да е решена с маса и столове, пейки и дори пейки-шкафове. Решението за типа мебели в трапезарията трябва да е съобразено с обстановката наоколо и да ви служи максимално функционално. Задължително е да се следва общата стилистика на помещението, както и близостта на кухненския плот и възможността за лесно сервиране.


 

От магазина: Модерни мивки за модерна кухня


 

В големите стаи можете да си позволите и голяма трапезна маса с масивна конструкция. Около нея наредете обемни и комфортни кресла и да създадете по-‘тежка’ обстановка. Това обикновено се практикува при обзавеждане на планинска вила или дом в ретро стилистика.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 50 Невероятни идеи за малка кухня

Удобен кът за хранене в кухнята може да бъде и семпло ъглово местенце, декорирано с красива дървена ламперия в подходящия за помещението цвят. Кръгла маса, семпла мека мебел и два стола са достатъчно удобно решение за малка площ.

Ако имате ниша с правоъгълна форма в близост до кухнята, бихте могли да си направите красива кухня с трапезария. П-образно разположени пейки и маса по средата ще свършат отлична работа за целта. За повече функционалност можете да си вградите и чекмеджета в конструкцията на пейките, които да използвате за съхранение на разнообразни вещи от домакинството.

Трапезен кът с ярки акценти
Всеки кухненски ъгъл може да бъде красиво декориран и да се превърне в една стилна част от помещението. Следвайки концепцията в обзавеждането бихте могли да изберете ефектен полилей, красиви картини за стената, зелени растения, стенни часовници и стилни декоративни елементи. Всяко решение е въпрос на личен избор и вкусови предпочитания. Вие сте на ход!

Онлайн магазин на GRANDecor