Кухнята е онова място у дома, което е от специално значение за всяка домакиня. Без значение дали ремонтирате стара или ви предстои да поръчате и обзаведете нова кухня, добре e да планирате и да помислите както за това да е модерна, така и да е практична.

Интериорният стил на кухнята най-често се съобразява интериора в останалата част на жилището. Някои хора предпочитат стандартна класическа обстановка, други подкрепят иновативните решения, а трети залагат на ретро излъчване. В наши дни, изборът е голям и вариантите за обзавеждане са много.

Днес ще обърнем внимание на детайл от интериора в кухнята, който макар и наглед не толкова основен, е важна част от общата й визия – гръб за кухня.

Лъскав кухненски гръб

За традиционалистите са вариантите на класически изчистен дизайн на гръб за кухня от плоскости или теракотени плочки. Достъпен начин да се внесете разнообразие е редуването на плочки с различни цветове или фигури от плочки.

Вариантите за гръб от фаянс са правоъгълни пана, панели, които са разграфени на ситни квадратни формички, плочки с плътен оребрен релеф и други.

Гръб на кухня в синьо и кафяво

Гладките повърхности в кухнята са значително по-лесни за поддържане. Дори и да напръскате стената, можете лесно да отстраните мръсотиите с минимални усилия. За това и решенията от фаянс са предпочитани от домакините.

Що се отнася до вариантите за гръб на кухня от плоскост – предлагат се устойчиви и красиви продукти, които могат лесно да се съчетаят с цвета и материала на шкафовете и останалата част от помещението.


 

От магазина: Обзавеждане за кухня


 

Мястото зад смесителя често не е никак малко и провокира въображението и таланта на мнозина. Там можете да разположите истински художествени пана, композиции и картини! Принтовете върху стъкло набират все по-голяма популярност у нас. Качеството на изображението е добро и продуктът се монтира сравнително лесно.

Ако пък мивката ще бъде монтирана на външна стена на къща и имате възможността, направете прозорец над нея. Така ще можете да се наслаждавате на гледката отвън. Прозорецът осигурява и естествена светлина, която винаги е от полза. Какво по-хубаво от това?

Вижте нашата колекция от идеи за гръб на кухня – стената зад мивката, на която не винаги обръщаме внимание, но всъщност е пред очите ни доста често в ежедневието.

Гръб на кухня със зелено стъкло

Вариантът за гръб на кухня, който е от същата плоскост като работния плот, е също често срещано решение, което е съвсем лесно за поддържане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Пълна трансформация на кухня [преди и след]

Изключително популярни за гръб на кухня през последните години са тухлените и каменните стени. Този вариант е идеален, ако останалата част от интериора на жилището е в така модерните през последните години в България скандинавски или винтидж стил.

Гръб на кухня от тухли

Разгледайте галерията ни с идеи за гръб на кухня и намерете подходящо за вашия дом решение. Съчетайте естетически издържана и практична композиция за едно от най-ползваните помещения у дома!

Онлайн магазин на GRANDecor