Идеи за бяла кухня

Дизайн на бели кухни

Когато си представяме кухнята-мечта, тя най-често бива характеризирана с чист и спретнат вид. А как да постигнем този ефект? С наситената употреба на белия цвят, разбира се.

Разгледайте нашите идеи за бяла кухня и ще се уверите, че с помощта на белия цвят можете да постигнете несравним уют и елегантност. Той осигурява изчистен и модерен вид на помещението, освен това служи като фон за ярките чаши и прибори, зелените подправки и пъстрите аксесоари.

ВИЖ ОЩЕ: Модерни гранитни мивки за кухня

Вероятно ще се съгласите, че колкото по-просторна и светла е една кухня, толкова по-добре. Белият цвят ви гарантира именно такава визия. Той е универсален и няма опасност да излезе от мода.

+ Кои са предимствата на белите кухни?

  • Те винаги изглеждат чисти и свежи – белият цвят в кухнята придава изтънченост, стил и лекота;
  • Многобройни възможности за декор – разгледайте свежите идеи за бели кухни и ще се убедите, че те не изглеждат никак скучни. Тяхната визия може да се променя периодично с помощта на различни аксесоари и декоративни елементи като дамаски на мебели, завеси, покривки, вази, интересна посуда или стенни декорации;
  • Белият цвят създава визуално усещане за увеличаване на пространството и е добър избор за малки кухни;
  • Бялото е универсален цвят, който лесно се съчетава с всички останали и пасва отлично на всеки интериорен стил.

– Недостатъци на бялата кухня

    • За някои вкусове бялата кухня е твърде стерилна и скучна, но това лесно може да бъде компенсирано с добре подбрани, ярки декоративни елементи;
    • По-трудна поддръжка – много хора са на мнение, че светлите цветове и особено бялото се почистват по-трудно. В това твърдение има доза истина, но освен цвета, важен е и материала на различните повърхности както и начина, по който се грижим за тях.

За какъв интериорен стил е подходяща бялата кухня?

Белият цвят пасва, на практика, на всеки стил. Особено популярен е в скандинавския дизайн. При него кухнята е в основен бял цвят и декорирана с пъстри акценти в синьо, жълто, оранжево. В модерният и минималистичният интериорен стил, бялото също е на почит. Кухнята в бял цвят е удачна още за стил винтидж или прованс, особено в комбинация с пастелни нюанси на лилаво, зелено, жълто.

Как да обзаведем бялата кухня?

Възможностите за обзавеждане и декор на бяла кухня са наистина многобройни. Класическа комбинация са бели кухненски шкафове с дървен работен плот и подова настилка от естествено дърво. Нюанса на дървото може да е разнообразен, но колкото по-тъмен е, толкова по-добре ще контрастира на белия цвят и ще придава характер на кухнята.

Още една идея за кухня в бяло е съчетанието с мрамор или гранит. Белите мебели изглеждат особено впечатляващо в комбинация с естествен камък.

Белите стени може да се освежат с помощта на различни декорации като картина, часовник, фототапет.

Чудесен акцент в бялата кухня са живите, зелени растения. Те я изпълват със свежест и носят усещане за близост с природата. Особено подходящи са различните подправки и билки, както и цитруси.

ВИЖ ОЩЕ: Модерни и класически трапезни маси

С правилния подбор на мебели и подходящата декорация, бялата кухня със сигурност ще се превърне в любимото ви място у дома.