Един съвременен дом се характеризира не само с изискани интериорни решения, но и с функционални компоненти, изработени от иновационни материали с висока устойчивост и привлекателен вид. В този контекст, гранитните мивки се радват на нарастваща популярност през последните години.

Гранитната композитна мивка е висококачествен продукт, разработен с цел да удовлетвори както практичните, така и естетичните изисквания на съвременното домакинство. Тя се изработва от устойчива смес от гранитен пясък (обикновено 80%) и акрилни смоли, която се отлива във формата на мивка. Композитните мивки, изработени  от кварцов пясък и акрилни смоли, са близки по характеристики. Затова и етикетите понякога се използват взаимозаменяемо за описание на материала на тези артикули.

Пионер в производството на мивки от гранит и създател на кварцовата гранитна мивка е световноизвестната немска компания SCHOCK, която разработва технологията и пуска на пазара първата гранитна мивка още в края на 70-те години на миналия век. Оттогава SCHOCK непрекъснато усъвършенстват както своя оригинален продукт, така и себе си. „В процеса не само създадохме повече от 200 модела мивки в широка гама от  40 цвята, но и формирахме бъдещето на нашата индустрия” – с гордост заявяват от компанията.

Наистина, ‘лидер в иновациите’ е напълно подходяща титла за немската фирма! Благодарение на техните над 90 патента, днес над 75% от всички мивки в света се произвеждат именно по тяхна иновационна технология.

Как изглеждат мивките от гранит?

Гранитните мивки имат модерна визия, предлагат се в най-различни форми, размери, и цветове и това ги прави особено популярни за приложение в съвременните модерни кухни.

Ето няколко модела от нашия онлайн магазин. Всички модели се предлагат в няколко различни цвята.

Защо да изберете кухненска мивка от гранит SCHOCK?

Привлекателният външен вид на мивките SCHOCK не е единствената им силна черта. Приликата на материала с естествения камък не е само естетична! Гранитът, използван в мивките SCHOCK, се комбинира с висококачествен акрил, като по този начин се постига твърд композитен материал, който е високо устойчив на напукване и замърсявания, и способства за по-дълъг живот на мивките. Благодарение на това, гранитните мивки се характеризират с функционални и практични качества:

 • Устойчивост на замърсявания
 • Антибактериална защита
 • Изключително висока удароустойчивост
 • Устойчивост на висока температура
 • Устойчивост на петна
 • Не задържат миризми
 • Безопасни за хранителни продукти
 • Дълъг период на експлоатация

Вижте истинската здравина на мивките SCHOCK!

Като иноватори в областта, SCHOCK са разработили и специалните материали CRISTADUR® и CRISTALITE® +, от които дефакто са направени всички техни гранитни мивки.

Какво представлява материалът CRISTADUR?

CRISTADUR е висококачестен материал, разработен от SCHOCK, и предназначен специално за нуждите на кухнята. Натоварената ежедневна употреба на мивките CRISTADUR остава на практика незабележима. Червено вино, кафе, или тежки тигани не оставят никакви петна, белези, или увреждания. Материалът е особено лесен за почистване и е безопасен за хранителни продукти поради специалното гладко покритие ProHygienic 21. Тази естествено резистентна система за хигиенна защита, разработена от SCHOCK, възпрепятства приблизително 95% от растежа на бактериите, което осигурява по-висока хигиена и по-голяма сигурност при работа в кухнята.

Какво представлява материалът CRISTALITE+

CRISTALITE + е още едно от върховите постижения на SCHOCK. Специалистите на компанията са работили по усъвършенстването на този материал в продължение на над 30 години. Днес, в резултат на техните задълбочени проучвания и  новаторски идеи, CRISTALITE + е сред най-търсените материали в изработката на гранитни мивки, благодарение на невероятните си свойства.

CRISTALITE + притежава редица отлични характеристики. Той е значително по-лесен за почистване в сравнение с всички останали водещи брандове, и се отличава и с изключителна твърдост и устойчивост на замърсявания и механични увреждания. Материалът е и безопасен за хранителни продукти, като предлага естествена високоефективна антибактериална защита. Това, което най-силно отличава CRISTALITE+ сред конкурентните материали обаче е неповторимата бляскавина и интензивност на цвета.

Какви са общите впечатляващи характеристики на CRISTADUR и CRISTALITE+

 • Отличават се с изключителна твърдост и устойчивост на надраскване, напукване и други механични увреждания
 • Силно устойчиви на удар, благодарение на много високото съдържание на кварц;
 • Високоустойчиви на UVсветлина
 • Безопасни за хранителни продукти, благодарение на иновативното, специално разработено, антибактериално покритие
 • „ефект на лотуса” – хранителни продукти и течности лесно и бързо се „плъзгат” по полираната повърхност
 • Изключително лесни за почистване
 • Великолепна наситеност на цвета
 • Разработени в съответствие с най-строгите екологични стандарти

ПОЛЕЗНО: Вижте как лесно и бързо да почистите упорити и засъхнали петна от мивка SCHOCK с подръчни средства (по препоръка на производителя)

Разтворете не повече от 2 дози препарат за миене на съдове в 3 литра вода. Нанесете разтвора върху замърсяването или петната, и го оставете да кисне, за предпочитане през нощта. Изплакнете обилно с чиста вода и подсушете с кърпа.

Производителят препоръчва различни техники и препарати за лесно и бързо почистване на петна и замърсявания от различен характер. Можете да научите повече в YouTube канала на SCHOCK.

Инвестирайки в гранитна композитна мивка, вие инвестирате дългосрочно в модерната визия на вашата кухня. Високите качества на кухненските мивки SCHOCK, в комбинация с възможностите за избор на дизайн, форма и цвят, са ги превърнали в изключително популярни и търсени в световен мащаб.

Накратко:

* Висококачествените кухненски мивки SCHOCK се предлагат в много различни форми и цветове
* За всеки модел и цвят се предлага подходящ модерен смесител за кухня
* Безплатно пробиване за отвор и безплатна доставка на всички мивки SCHOCK (вкл. промоционални) за цялата страна!

Разгледайте всички мивки SCHOCK в нашия онлайн магазин.

Онлайн магазин на GRANDecor