Елегантна трапезария в индустриален стил

Елегантна трапезария в индустриален стил

Всеки стил в обзавеждането носи своите специфични характеристики и особености. Някъде има повече специфика, другаде нещата не са толкова категорични и могат да бъдат загатнати с конкретни елементи. Един от тези стилове е индустриалният. Може да се комбинира отлично с модерна визия и съответно да е основна част от ретро обстановка. Всичко е заложено в детайлите.

Предлагаме ви идеи за трапезария в индустриален стил. От снимките в галерията ще се уверите колко разнообразно понятие може да бъде това.

На първо време е добре да загатнем типичните особености на този стил, които ще подпомогнат успешния дизайн:

  1. Стени и подове с груби мазилки. Това са едни от най-характерните белези на индустриалния стил.
  2. Тухлени конструкции – колони или части от стени. Този приом също ни въвежда директно в индустриалния стил. Позволява комбинация както с модерно, така и с по-класическо обзавеждане.
  3. Столове и маси с тръбни елементи. Те са важна част от трапезарията и в съчетание с подходящата кожа дърво или пластмаса могат да подчертаят помещението.
  4. Елементите от ковано желязо. Парапети, тръби, радиатори и други подобни конструкции винаги са за предпочитане, когато обзавеждането клони към индустриалното. Видимите водосточни тръби създават неподправен чар в дизайна.
  5. Осветителните тела в този стил също са специфични. Стандартни, обли и за предпочитане метални модули, висящи от тавана или позиционирани елегантно на пода. В комбинация със стъкло изглеждат още по-категорично и тематично.
  6. При проектиране на трапезария в индустриален стил, цветовете на детайлите също са от значение. Тъмно сиво с графит, черно и бяло са предпочитаните комбинации.

Тези вдъхновяващи идеи за трапезария ще ви потопят в атмосферата на индустриалния стил.

Онлайн магазин на GRANDecor