Дизайнерски кухни в различни интериорни стилове

Модерна кухня с орех и мрамор

Дизайнерските кухни имат една обща характеристика, независимо от интериорния стил, в който са изпълнени и това е непредходната красота. Те впечатляват не само с визия, но и с функционалност.

Защо да се спрете на дизайнерска кухня при обзавеждане на дома? Ето няколко основателни причини:

  • Качеството на използваните материали е високо, съответно вашата кухня ще запази красотата си, независимо от изминалото време и редовна употреба.
  • Дизайнерите съобразяват разположението на отделните елементи като шкафове, вградени електроуреди и хладилници по най-добрия начин, така че да се гарантира комфорт при използване и лесен преход в помещението.
  • Комбинацията на цветове и материали е съобразена с интериорния стил на жилището и с навиците на обитателите, за да осигури максимално удобство.
  • Дизайнерските кухни са създадени да впечатляват и то не само към настоящия момент, а винаги!

Стилна кухня в бежови цветовеМоделите на дизайнерски кухни, които сме избрали за вас са решени в модерен, минималистичен, класически или кънтри стил. Най-често използваните материали са гланцираните МДФ повърхности или тези с естествен фурнир, масивно дърво, бетон, метал, гранит, мрамор, стъкло в комбинация със златисти, медни или хромирани детайли.

Централно място в повечето дизайни заема кухненския остров или барплот, който служи както като площ за приготвяне на храна, така и като трапезна маса. Формата на острова / барплота може да бъде правоъгълна, овална или асиметрична и задължително бива съобразена с това дали в тази часи има разположена кухненска мивка или уреди за готвене. Според нас най-впечатляващи са модели, при които плотът е изработен от мрамор с вградена подсветка.

Луксозна кухня с подсветка на плотаВ съвременните домове често мястото е ограничено и трапезарията като отделна стая липсва. Дизайнерските кухни предлагат отлични решения за интегриране на трапезен кът в кухнята. Модерна трапезна маса в кръгла или правоъгълна форма с комплект столове, съобразени с цялостната визия на кухнята са напълно достатъчни, за да изпълнята функцията на трапезария.

Бяла кухня с цветна мозайкаЦветовете в дизайнерските кухни са подбрани така, че да са винаги актуални. Комбинациите най-често включват бяло с мрамор или с дърво, черно с дърво, сиво или капучино с дърво, различни тонове на неутрални цветове, бяло или черно с ярък акцент. Впечатление прави засилената употреба на бетон както за стените, така и за облицовка на шкафовете.

Модерна кухня с барплотВажен елемент за всяка съвременна кухня е дизайнерското осветление. То акцентира върху важните детайли, насочва светлината там, където е нужна и създава невероятна игра на светлосенки. Задължителен елемент в осветлението на всяка кухня е спот насоченото осветление, полилей над барплота или острова и скрито осветление по стъклените или откритите части на шкафовете.

Модерна кухня със скрито осветлениеРазгледайте различните модели дизайнерски кухни и изберете тези детайли, които най-точно отговарят на представите ви за естетика и на нуждите на вашето домакинство.

Онлайн магазин на GRANDecor