Елегантната визия на двуцветна кухня

Елегантната визия на двуцветна кухня

Ако в миналото тенденциите за обзавеждане на кухни се подчиняваха на модата всичко да се изработва от дърво, то в наши дни предпочитани са двукомпонентните модели – двуцветни или просто изработени от дърво и лакирани плоскости.

Ще се спрем на няколко идеи за кухня в два цвята, за да подчертаем предимствата на тази съвременна визия. Обзавеждането в тази част на жилището изисква умело да съчетаем цялостната концепция за позицията на мебелите, светлината и паралела им с останалите помещения в жилището.

Да се проектира двуцветна кухня не е никак сложно, а същевременно с това изглежда изчистено, семпло и непретенциозно. Този тип идеи за кухня могат лесно да се съобразят с общата концепция за стил в дома. Гладките повърхности и минималистичната им визия са силно изразени точно поради семплия избор на цветове в пространството.


 

От магазина: Модерни мивки за модерна кухня


 

Когато изберем бялото за един от двата нюанса, задачата значително се улеснява. В допълнение с това, трябва да знаем, че белият цвят е гаранция за повече светлина и простор в помещението. В този ред на мисли, ако не разполагате с голяма площ за кухнята си, почти задължително е да сложите бяло за основен тон, а в негова подкрепа и за баланс, бихте могли да импровизирате на воля. Синьо, тюркоаз, жълто, черно или червено – просто съобразете останалата обстановка с избора си за втори тон.

Според последните модни тенденции в интериора, една двуцветна кухня ще е съвременна и хармонична, ако сте избрали гланцирани плоскости с лек огледален ефект. Лъскавината придава допълнителна светлина и елегантност.

Една особено красива комбинация е съчетанието на сив цвят и естествено дърво. Тази концепция би могла да се подсили, ако сте заложили на паркетна настилка на пода в същия естествен нюанс. Подсилен с бял цвят на стените, интериорът ще изглежда семпло и непретенциозно.

Тъмно синьо и черно е смела комбинация за кухнята, но пък за сметка на това отличен избор за отворени площи с малко мебели и големи пространства. Когато декорирате просторни помещения можете да си позволите по-тъмни тонове или съчетание на силни нюанси. Просто прибавете една идея по-силно изкуствено осветление в случай, че имате нужда от повече свежест.

Наситено червено и светло дърво също представлява интерес и е балансирана комбинация за домакини със слабост към модерното. Тук е подходящо подът да е в тона на светлите части на дървената облицовка, а основните мебели – шкафове, кухненски остров да са в силния червен нюанс. Когато с червено просто се акцентира, бихме могли и да го сложим в по-тесни помещения. Цветът ще придаде чувствителност и свежест в пространството.

Най-важно при избора на двуцветна кухня е да спазим стиловата концепция. Насладете се на моделите в галерията ни и вземете идеи за дома!

Онлайн магазин на GRANDecor