Да изберем кухня в минималистичен стил

За избора на кухня в минималистичен стил

Да изберем кухня в минималистичен стил е безспорно стилно решение за дома. Малко мебели в не особено широко пространство, интересни цветови решения и качествени изразни средства.

Днес предлагаме на вашето внимание проект на модулен дизайн от изложението Cologne Furniture Fair Living Kitchen 2015.

Определящи за тази кухня в минималистичен стил са модулите ръчна изработка, характеризиращи се с изисканост, практичност и солидност. Всичко това, съчетано в минималистичен дизайн, подходящ за едно малко, кокетно жилище.

За да се отвори пространството, изборът за фон е традиционен  – чисто, снежно бяло. На тази основа отлично се нанасят мебелите във венге и тъмен махагон. Иноксовите елементи в допълнение придават изисканост на общата визия.

Формите са правилни и ненатрапчиво разположени практично в пространството. Обособен плот с вградени отваряеми шкафове и чекмеджета е основната мебел в кухнята. Всяка част от модула е отваряема и позволява в него да се съхраняват всички необходими вещи за едно домакинство. Това, че са невидими в пространството подчертава чара на тази кухня в минималистичен стил.

Дървеният барплот с красиви бар столчета са модерен и красив избор на дизайнера.

Вграденото осветление над мивката е особено важно допълнение в общата визия. То още веднъж показва, че тази кухня е отличен пример за практичност и красота в едно.

Няма нищо по-хубаво за една домакиня от красива и практична кухня, в която да твори с настроение. Ако сте на кръстопът и ви е обзело колебанието как да обзаведете малкия си кухненски бокс, погледнете галерията, която сме подбрали. Има вероятност да намерите собствения си комфорт някъде там.

източник