Голяма мивка с едно корито или двойна мивка и каква

При обзавеждане на нова кухня или ремонт на стара, изборът на мивка е едно от най-важните решения, които трябва да вземем. Неоспорим е фактът, че това е един от ключовите елементи в кухненското обзавеждане, една от станциите, където ежедневно кипи активна дейност.

За късмет, разнообразието на българския пазар е голямо. Предлагат се мивки с най-различен дизайн, цвят, размер и производствен материал.

Но с какво трябва да се съобразим и как да решим кой е най-добрият вариант за нашата кухня?

Двата основни фактора при избора на кухненска мивка, са големината на кухнята и нейният цялостен дизайн.

Голяма мивка с едно корито или двойна мивка?

Нашият кратък съветник ще ви помогне да вземете най-правилното решение!

Голяма кухненска мивка с едно корито

Гранитна кухненска мивка с едно корито
Ако има дума, която да характеризира този вид мивки, то това е ‘класика’. Единичната мивка, дали стоманена или от гранит, е традиционно решение за всеки тип кухня и се вписва прекрасно във всеки интериорен стил. Предимството на мивката с едно корито е, че разполагате с по-голям обем, удобен за всякакви дейности, като в същото време не е задължително да имате голяма кухня.

Тенденция в съвременното производство са единични мивки с все по-удобни за работа обеми, с по-голяма дълбочина и ширина. Освен това, конкретно гранитните мивки се предлагат в разнообразни форми, цветове, както и изработени от иновативни, изключително висококачествени материали. Голямата гранитна мивка е сред най-популярните варианти в съвременната кухня.


 

От магазина: Гранитни мивки в различни цветове


Кухненска мивка с две различни корита

Гранитна мивка с две различни коритаПрисъствието на двойна мивка изисква, разбира се, малко повече пространство, затова, този тип мивки е по-подходящ за по-големи кухни. Въпреки това, двойните мивки с различни по размер корита са много популярни, най-вече поради своето интересно функционално решение – едновременно извършване на 2 различни дейности. По-малкото корито може да се ползва например за измиване и отцеждане на зеленчуци и плодове в отделена, по-хигиенична среда, докато по-голямото корито се ползва най-вече за измиване на съдове.

Кухненска мивка с две еднакви корита

Двойна мивка с две еднакви корита
Този тип мивки е изключително подходящ за по-големи домакинства и, естествено, по-големи кухни. Отново, функционалността е на първо място. Еднакво големи, двете корита предлагат удобството да се извършват две различни дейности едновременно. Предимството тук е в перфектната симетрия на формата, което е предпоставка за интересни дизайнерски решения. Често, към двете корита е предвидена допълнителна помощна повърхност (дъска за рязане или отцедник), както и възможности за монтаж не само на смесител за вода, но и на диспенсер за препарат за измиване на съдове.

Както вече споменахме, изборът на кухненски мивки е голям, а гранитната мивка не винаги е най-удачният избор. В някои случаи, например за външно ползване, по-подходяща би била стоманена мивка. На българския пазар се предлагат висококачествени неръждаеми стоманени мивки с едно и с две корита, и с различни размери.


 

От магазина: Метални мивки с едно и две корита


 

Онлайн магазин на GRANDecor