Варианти за стилна кухня в червено

Варианти за стилна кухня в червено

Червеният цвят носи едно мощно и вълнуващо усещане. Противно на очакванията в съвременния дизайн, този цвят все по-често е предпочитан за приложение и в кухнята.

Кухня в червено може да изглежда еднакво добре, както в модерен стил, така и с ретро излъчване или провансалски мотиви. В това ще се убедите, разглеждайки галерията в тази публикация.

За разлика от миналото, когато материалите бяха значително ограничени, в наши дни има изобилие от плоскости, повърхности и облицовки. Това дава възможност да импровизираме максимално в дизайна на кухнята.

Гланцираните повърхности на кухненските шкафове са предпочитан избор в модерното обзавеждане. Без обков и за предпочитане са изчистени асиметрични или правилни форми. Ако все пак се избере обков, той почти винаги е съобразен с повърхностите и цветовете наоколо. Тенденцията предполага изборът да е инокс. Това наистина е отлично съчетание за модерен дизайн.


 

От магазина: Модерни мивки за модерна кухня


 

Червеният цвят е подходящ в много комбинации, но най-често се среща в съчетание с основните и класически бяло и черно. И това не е никак случайно. Традиционните комбинации не носят изненади. Какво по хубаво от бяла кухня с гръб за кухня в червено, например!? Също така прекрасно би изглеждала кухня на червен фон с черен гръб или плот за действие.

Дървото е идеален материал за изработката на една ретро кухня в червено. Силният цвят е добре да се ползва за шкафовете, а останалите елементи ще изглеждат добре, ако са подбрани в цвят на естествено дърво или тъмно кафяво. Няколко плетени кошници, венци или елементи от ковано желязо ще допълнят красивата картинка.

Черните, сиви и бели кухненски шкафове изглеждат неотразимо в съчетание с червени аксесоари. Този силен акцент създава мощен контраст и характер на помещението. Заложете на страстния му израз и няма да сгрешите.

Когато си избирате толкова силен и ярък цвят за основа е добре да балансирате при обзавеждането на кухнята. Бъдете пестеливи с детайлите, не претрупвайте и комбинирайте с максимум два нюанса. Акцентите могат да са, както под формата на обков и плочки, така и създадени чрез декоративни детайли като саксии, вази или чайници.

Мраморният под в черно би бил идеален избор за кухня в червено. Черни плътни стени без орнаментика и с правилна форма също ще контрастират отлично на гланцирани червени шкафове.

Разгледайте и изберете любимата си кухня в страстно червено!

Онлайн магазин на GRANDecor